Ötletek irodaszék vásárláshoz

5 egyszerű stresszoldó módszer irodai székben ülve

A meditáció számtalan előnnyel járó és mégis egyszerű módja a stresszoldásnak. Akár irodai székünkben ülve is pár perc alatt felfrissülhetünk ezekkel a módszerekkel.

A kezdők azt gondolják, hogy a meditáció alatt teljes csendnek kell lenni, bizonyos rigmusokat kell fennhangon kántálni, hogy biztos legyen az ellazulás. Azonban a meditáció kulcsa főként a türelem, az önbizalom és a rendszeresség. Ezzel elérhetjük, hogy testünkben pozitív folyamatok induljanak be. A meditáció bárhol elvégezhető, ha rengeteg időt töltünk az irodában, akkor akár itt is elkezdhetjük a gyakorlatok végzését. A stresszes, rohanó munkahelyi légkör nyomasztóan hat a dolgozókra. Az értekezletek, a határidők, a kollégák belharcai, mind olyan tényezők, melyek csak fokozzák ezt az érzést. A meditáció segít ellazulni, növeli a koncentrációt, áthelyezi a fókuszt a fontosabb dolgokra, így élhetünk teljesebb, boldogabb életet. 

 

 

Nem szükséges sok szabadidő, akár irodai székünkben ülve is elvégezhetjük ezeket a gyakorlatokat. Nézzük milyen módszerek segíthetnek az ellazulásban.

 

108 lélegzet

Csukjuk be a szemünket és számoljuk csendben a lélegzetvételünket. Egy belégzés és egy kilégzés a teljes kör. Kezdjük el a számolást a kilégzésnél és ne hagyjuk abban míg el nem érjük a 108. kört.

 

Figyeljünk lélegzésünkre

Állítsuk be az időzítőnket telefonunkon öt perce és ezalatt az idő alatt próbáljunk meg minden zavaró gondolatot, külső hatást kizárni, csak figyeljünk a lélegzetvételünkre. Nem kell aggódnunk, hogy elalszunk, hiszen az ébresztő figyelmeztetni fog, ha letelt az általunk szabott idő. Fokozatosan emelhetjük akár húsz percre is a meditáció idejét, természetesen az időtartam  függ a munkahelyi vezetők hozzáállásától is.

 

Nyugtató képek

A számítógépünk háttérképeit úgy állítsuk be, hogy nyugtató hatású fotók jelenjenek meg. Vízesés, hegyi patak, virágos mező. Ezek mind olyan képek, melyeket néhány percig nézve a nyugalom száll meg bennünket.

 

Relaxációs zene

A lágy, instrumentális zene hallgatása jótékony hatású. Kényelmes irodai székünkben hátradőlve, maximum tíz percre csukjuk be szemünket, tegyük fel fejhallgatónkat és mélyedjünk el a kellemes hangok világában.

 

Irányított meditáció

Azok számára, akiknek mindig kell az iránymutatás, érdemes irányított meditációt hallgatni. Ekkor egy kellemes hangú vezető, nyugtató zene kíséretében lépésről-lépésre vezet az összpontosítás felé, így segít megtalálni a nyugodt lelkiállapotot. 

A legtöbb ember számára a legnagyobb problémát az okozza, hogy nem tudja rendszeresen elvégezni a gyakorlatokat. Pedig valóban nem szükséges más, mint az íróasztal mellett, irodai székünkben pár percig minden nap elvégezni valamelyik gyakorlatot és ezzel elindulunk azon az úton, mely segítségével boldogabb, teljesebb életet élhetünk.

 


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: irodai szék, iroda, forgószék, irodaszék, irodabútor, vezetői szék, vezetői forgószék,


Kapcsolódó cikkek

Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

A főnöki fotelek széles választékával találkozhatunk a boltokban. Az a cégvezető, aki bútort keres új irodájába, választhat textil, műbőr vagy bőrborítású vezetői széket is.
Mire ügyeljünk, ha egész nap az irodaszékben ülünk?

Mire ügyeljünk, ha egész nap az irodaszékben ülünk?

Aki nem nehéz fizikai munkát végez, hanem egy irodában dolgozik, és adatokat rögzít vagy iratokat iktat, talán nem is gondolná, hogy ez a tevékenység is veszélyes lehet az egészségére nézve
Kényelmes tárgyalószékekkel a tárgyalás sikeréért

Kényelmes tárgyalószékekkel a tárgyalás sikeréért

Ha személyesen fogadja leendő vagy jelenlegi ügyfeleit irodájában – akár a saját szobájában, akár egy erre a célra kialakított tárgyalóban –, fokozott figyelmet kell fordítania annak berendezésére.
A sokoldalú kanapé

A sokoldalú kanapé

Mit keresne egy kanapé az irodában? Többféle célt is szolgálhat, vendégek érkezése esetére, saját kényelmünkre ülő- vagy fekvőbútorként is jó célt szolgál az irodában. Lássuk a részleteket.
Ülőlabda, ülőpárna, térdelőszék, labdaszék - Az egészséges ülés alapjai

Ülőlabda, ülőpárna, térdelőszék, labdaszék - Az egészséges ülés alapjai

Annak érdekében, hogy gerincünk és derekunk ne fájduljon meg, érdemes olyan széket választanunk, mely az egészséges ülést és hátizmaink erősítését szolgálja.