Ötletek irodaszék vásárláshoz

5 egyszerű stresszoldó módszer irodai székben ülve

A meditáció számtalan előnnyel járó és mégis egyszerű módja a stresszoldásnak. Akár irodai székünkben ülve is pár perc alatt felfrissülhetünk ezekkel a módszerekkel.

A kezdők azt gondolják, hogy a meditáció alatt teljes csendnek kell lenni, bizonyos rigmusokat kell fennhangon kántálni, hogy biztos legyen az ellazulás. Azonban a meditáció kulcsa főként a türelem, az önbizalom és a rendszeresség. Ezzel elérhetjük, hogy testünkben pozitív folyamatok induljanak be. A meditáció bárhol elvégezhető, ha rengeteg időt töltünk az irodában, akkor akár itt is elkezdhetjük a gyakorlatok végzését. A stresszes, rohanó munkahelyi légkör nyomasztóan hat a dolgozókra. Az értekezletek, a határidők, a kollégák belharcai, mind olyan tényezők, melyek csak fokozzák ezt az érzést. A meditáció segít ellazulni, növeli a koncentrációt, áthelyezi a fókuszt a fontosabb dolgokra, így élhetünk teljesebb, boldogabb életet. 

 

 

Nem szükséges sok szabadidő, akár irodai székünkben ülve is elvégezhetjük ezeket a gyakorlatokat. Nézzük milyen módszerek segíthetnek az ellazulásban.

 

108 lélegzet

Csukjuk be a szemünket és számoljuk csendben a lélegzetvételünket. Egy belégzés és egy kilégzés a teljes kör. Kezdjük el a számolást a kilégzésnél és ne hagyjuk abban míg el nem érjük a 108. kört.

 

Figyeljünk lélegzésünkre

Állítsuk be az időzítőnket telefonunkon öt perce és ezalatt az idő alatt próbáljunk meg minden zavaró gondolatot, külső hatást kizárni, csak figyeljünk a lélegzetvételünkre. Nem kell aggódnunk, hogy elalszunk, hiszen az ébresztő figyelmeztetni fog, ha letelt az általunk szabott idő. Fokozatosan emelhetjük akár húsz percre is a meditáció idejét, természetesen az időtartam  függ a munkahelyi vezetők hozzáállásától is.

 

Nyugtató képek

A számítógépünk háttérképeit úgy állítsuk be, hogy nyugtató hatású fotók jelenjenek meg. Vízesés, hegyi patak, virágos mező. Ezek mind olyan képek, melyeket néhány percig nézve a nyugalom száll meg bennünket.

 

Relaxációs zene

A lágy, instrumentális zene hallgatása jótékony hatású. Kényelmes irodai székünkben hátradőlve, maximum tíz percre csukjuk be szemünket, tegyük fel fejhallgatónkat és mélyedjünk el a kellemes hangok világában.

 

Irányított meditáció

Azok számára, akiknek mindig kell az iránymutatás, érdemes irányított meditációt hallgatni. Ekkor egy kellemes hangú vezető, nyugtató zene kíséretében lépésről-lépésre vezet az összpontosítás felé, így segít megtalálni a nyugodt lelkiállapotot. 

A legtöbb ember számára a legnagyobb problémát az okozza, hogy nem tudja rendszeresen elvégezni a gyakorlatokat. Pedig valóban nem szükséges más, mint az íróasztal mellett, irodai székünkben pár percig minden nap elvégezni valamelyik gyakorlatot és ezzel elindulunk azon az úton, mely segítségével boldogabb, teljesebb életet élhetünk.

 


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: irodai szék, iroda, forgószék, irodaszék, irodabútor, vezetői szék, vezetői forgószék,


Kapcsolódó cikkek

Forgószék, irodai szék választás

Forgószék, irodai szék választás

Forgószék, irodai szék választás - Amilyen a székünk, olyan a hangulatunk! Hogyan érdemes irodai széket választani?
Bárszék választási útmutató

Bárszék választási útmutató

Napjainkban nemcsak bárokban, kocsmákban található meg a bárszék, hanem az otthoni étkezők, nappalik kiegészítőjeként is. Válasszon körültekintően.
Szék görgők, a biztos alapokért

Szék görgők, a biztos alapokért

Minőségi székek biztos alapokon kell, hogy nyugodjanak. Ezek az alapok a görgők, melyeken a forgószékek mozognak, és teljes súlyunkat megtartják.
5 csajos forgószék irodába és dolgozószobába

5 csajos forgószék irodába és dolgozószobába

Annyiféle forgószék közül választhat manapság az ember a bútorboltok kínálatából, mint égen a csillag. Ennek köszönhetően biztos, hogy mindenki talál magának olyan forgószéket az irodába vagy a dolgozószobába, amilyet megálmodott. Mert mi ...
24 órás forgószék - intenzív használatra

24 órás forgószék - intenzív használatra

A modern munkatempó és irodahasználat során létrejött igényeket szolgálja ki a 24 órás forgószék. Folyamatos munkarendű irodákban kiváló választás.