Ötletek irodaszék vásárláshoz

„Az ülés káros az egészségre” Van megoldás!

Amennyiben Ön egy irodában dolgozik, naponta 8, vagy akár 9-10 órán keresztül, akkor tisztában van az ülés káros velejáróival. Egy idő után fájó derék, hát, nyak, esetleg fejfájás, végtagzsibbadás és a mozgáskoordináció zavarai jelentkezhetnek, a csigolyák közötti porckorongok terhelése jelentősen megnő, amelyek nem csak az ember hangulatára vannak rossz hatással, hanem egészségére, közérzetére is. Huzamosabb idő után pedig egyre komolyabb problémákat okozhat az ülés, ám jó tudni, hogy maradhatunk egészségesek még úgy is, hogy ülőmunkát kell végeznünk. Lássuk a megoldásokat.

 

 

Aktív székek

Az aktív szék lényege abban áll, hogy folyamatosan egyensúlyoznunk kell az ülőlapra ülve, valamint nem tudunk rajta rossz testtartással ülni. Mindnyájan tudjuk, hogy egy székben ülve egy idő után hajlott háttal, előreesett nyakkal dolgozunk, ám az aktív széken ülve ez nem lehetséges. Mindazonáltal az egyensúlyozás hatására mozognak, illetve erősödnek a hát- és hasizmok, ezek pedig megakadályozzák a fájdalmat és a sérüléseket. Az aktív széknek, vagyis az aktív ülésnek köszönhetően a vérkeringés is normális marad. Aktív széket már megannyi kivitelben, színben és stílusban vásárolhatunk.

 

 

Labdaszékek

A labdaszék is tulajdonképpen egy aktív ülőalkalmatosság, mely folyamatos egyensúlyozásra készteti az embert ülés közben. Hasonlóan az aktív székekhez ezen ülve is mozgásra kényszerül a hát izomzata, ennek köszönhetően megszűnik a derék-, hát- és nyakfájdalom is. Természetesen ezzel a módszerrel is normál szinten tarthatjuk a vérkeringésünket, lábaink sem zsibbadnak el. Ajánlatos a hagyományos forgószéket napi 2-3 órára lecserélni labdaszékre az egészséges ülésért.

 

 

Térdeplőszékek

A térdeplőszék és a hagyományos forgószékek közötti legnagyobb különbség a terhelés eloszlásában rejlik. Felsőtestünk súlyát nem csak a medence és a combok, hanem felerészben a medenceöv, másik részben a térdek viselik. A térdeplőszék használata a vérkeringésre is jobb hatással van, mint a hagyományos megoldások. A térdeplőszéken is kizárt, hogy görbült testtartással, görnyedve üljön, hiszen rá van kényszerítve a hát egyenesen tartásához. A térdeplőszékek ülőlapja, és a térdek helye vastagon párnázott, így komfortos használatot biztosít.

Ön melyiket választja egészsége érdekében?


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: egészség, iroda, dolgozószoba, aktív szék, térdeplőszék, labdaszék, ülőlabda,


Kapcsolódó cikkek

Akciós irodai székek

Akciós irodai székek

Irodai szék AKCIÓ! Irodai forgószék nagy választékban: közel 300-féle irodai szék - forgószék, főnöki fotel, tárgyalószék, térdelőszék - közül választhat már bruttó 7.990 Ft-tól!
Miért nincs szükségünk háttámlára - nyeregszék előnyei

Miért nincs szükségünk háttámlára - nyeregszék előnyei

A jó testtartáshoz nem szükséges olyan széket választanunk, melynek háttámlája van. Az egészséges üléshez elegendő egy ergonomikus nyeregszéket választanunk.
A sportos vezető irodaszéke

A sportos vezető irodaszéke

Még ha nem is sportautó rajongó, de szükségesnek tartja, hogy a reggeltől estig tartó ülőmunka során teljes és maximális kényelmet biztosítson a forgószéke, akkor Önnek egy gamer székre van szüksége.
Többfunkciós konferenciaszékek

Többfunkciós konferenciaszékek

A konferenciaszékek az átlagos ülőbútorokkal szembeni számos funkciójuk miatt elengedhetetlen kellékei az intézményeknek.
Milyen az igazán kényelmes vezetői forgószék?

Milyen az igazán kényelmes vezetői forgószék?

A vezetői forgószék kiválasztása során az elsődleges szempont a kényelem. Egy cégvezető munkája felelősségteljes és sokszor megterhelő, ezért fontos, hogy mindezt legalább komfortos környezetben végezhesse.