Ötletek irodaszék vásárláshoz

„Az ülés káros az egészségre” Van megoldás!

Amennyiben Ön egy irodában dolgozik, naponta 8, vagy akár 9-10 órán keresztül, akkor tisztában van az ülés káros velejáróival. Egy idő után fájó derék, hát, nyak, esetleg fejfájás, végtagzsibbadás és a mozgáskoordináció zavarai jelentkezhetnek, a csigolyák közötti porckorongok terhelése jelentősen megnő, amelyek nem csak az ember hangulatára vannak rossz hatással, hanem egészségére, közérzetére is. Huzamosabb idő után pedig egyre komolyabb problémákat okozhat az ülés, ám jó tudni, hogy maradhatunk egészségesek még úgy is, hogy ülőmunkát kell végeznünk. Lássuk a megoldásokat.

 

 

Aktív székek

Az aktív szék lényege abban áll, hogy folyamatosan egyensúlyoznunk kell az ülőlapra ülve, valamint nem tudunk rajta rossz testtartással ülni. Mindnyájan tudjuk, hogy egy székben ülve egy idő után hajlott háttal, előreesett nyakkal dolgozunk, ám az aktív széken ülve ez nem lehetséges. Mindazonáltal az egyensúlyozás hatására mozognak, illetve erősödnek a hát- és hasizmok, ezek pedig megakadályozzák a fájdalmat és a sérüléseket. Az aktív széknek, vagyis az aktív ülésnek köszönhetően a vérkeringés is normális marad. Aktív széket már megannyi kivitelben, színben és stílusban vásárolhatunk.

 

 

Labdaszékek

A labdaszék is tulajdonképpen egy aktív ülőalkalmatosság, mely folyamatos egyensúlyozásra készteti az embert ülés közben. Hasonlóan az aktív székekhez ezen ülve is mozgásra kényszerül a hát izomzata, ennek köszönhetően megszűnik a derék-, hát- és nyakfájdalom is. Természetesen ezzel a módszerrel is normál szinten tarthatjuk a vérkeringésünket, lábaink sem zsibbadnak el. Ajánlatos a hagyományos forgószéket napi 2-3 órára lecserélni labdaszékre az egészséges ülésért.

 

 

Térdeplőszékek

A térdeplőszék és a hagyományos forgószékek közötti legnagyobb különbség a terhelés eloszlásában rejlik. Felsőtestünk súlyát nem csak a medence és a combok, hanem felerészben a medenceöv, másik részben a térdek viselik. A térdeplőszék használata a vérkeringésre is jobb hatással van, mint a hagyományos megoldások. A térdeplőszéken is kizárt, hogy görbült testtartással, görnyedve üljön, hiszen rá van kényszerítve a hát egyenesen tartásához. A térdeplőszékek ülőlapja, és a térdek helye vastagon párnázott, így komfortos használatot biztosít.

Ön melyiket választja egészsége érdekében?


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: egészség, iroda, dolgozószoba, aktív szék, térdeplőszék, labdaszék, ülőlabda,


Kapcsolódó cikkek

5 csajos forgószék irodába és dolgozószobába

5 csajos forgószék irodába és dolgozószobába

Annyiféle forgószék közül választhat manapság az ember a bútorboltok kínálatából, mint égen a csillag. Ennek köszönhetően biztos, hogy mindenki talál magának olyan forgószéket az irodába vagy a dolgozószobába, amilyet megálmodott. Mert mi ...
Barokk stílus az irodában - csak mértékkel

Barokk stílus az irodában - csak mértékkel

A hagyományos stílusirányzatok használata is megengedett az irodában, azonban a fényűzés csak mértékkel alkalmazható. Vigyázzunk az arányokra.
Irodaszék divat

Irodaszék divat

Bátran állíthatom, hogy nincs egységes irodaszék divat. Vannak azonban divatos irodaszékek, vagyis olyan irodai ülőalkalmatosságok, amik nem mennek ki a divatból. Ebben a cikkben felsorolom ezeket és természetesen a miérteket is papírra vetem.
A stílusos vezetők irodaszéke

A stílusos vezetők irodaszéke

Megannyi elegáns, tekintélyt parancsoló kivitelű és robusztus irodai széket lehet vásárolni manapság, ám akik nem érik be egy „sima fekete vezetői” irodaszékkel, mert valami különlegesre vágynak, nekik és létezik megoldás.
Helyes székbeállítás az egészség megőrzéséért

Helyes székbeállítás az egészség megőrzéséért

Az irodai munka során szinte munkanapunk teljes időtartama alatt székünkben ülünk. Székünk helyes beállításával elkerülhetjük a derékfájást és rossz testtartást.