Ötletek irodaszék vásárláshoz

Modern technológia a székek között is teret hódit

A különleges technikával készült bútorok a jövőt mutatják meg számunkra. A háromdimenziós nyomtatók előrevetítik a változást.

Napjainkban sokat hallunk az újabb technológiák, mint például a 3D nyomtatás terjedéséről a különböző területeken. Egyedileg tervezett alkatrészek, berendezési tárgyak mellett ma már a gasztronómia, a fegyvergyártás, az űripar és még sorolhatnánk azon lehetőségek számát, melyek új utat mutatnak az emberek számára. Nemcsak apró dizájn tárgyak készülhetnek segítségével, hanem akár egész épületek, ipari berendezések is.

 

 

A bútoripar is kezdi felfedezni a háromdimenziós nyomtatás előnyeit. Laikusként azt gondolnánk, hogy a 3D nyomtatók csak műanyagból képesek formákat készíteni, de ez már a múlté. Egy robotkar segítségével akár rozsdamentes acélból, vagy más fémekből is tud maradandót alkotni.

A bútorgyártás során az új dizájn kialakításakor a tervezők több modellt is elkészítenek. Ez néha hosszú időt, sok alapanyag elhasználását eredményezheti. A 3D nyomtatás a prototípusok kidolgozásakor nagy segítséget nyújt. Tesztelhetik, finomíthatják a terméket még a sorozatgyártás előtt. 

Persze nemcsak a nyomtatással készült székek mutatják a változást, valamint az innovatív technológiák beépülését a bútorgyártásba, hanem egyéb megoldások is. Az ergonomikus irodaberendezés egyre jobban előtérbe kerül, az aktív székek használata is ezt az irányt mutatja.

 

 

Néhány éve még egyikünk sem gondolta volna, hogy egy felfújt gumilabda kerülhet az íróasztalunk elé. Azon kívül, hogy meglepő változás volt ez a megszokott székekhez képest, még az egészségünket is jótékonyan befolyásolja. Az aktív székek tervezésekor a legfontosabb szempont a legpontosabb igazodás az ember biológiai szükségleteihez.

A székek alapanyaga polipropilén és elasztomer. A polipropilén széles körben használt műanyag, rendkívül ellenálló. Kemény és mégis rugalmas anyag, elasztomerrel kombinálva kiváló tulajdonságokkal rendelkező széket kapunk. Az elasztomer az elasztikus és a polimer ötvözete, kis erő hatására máris deformálódik, így az ülés közbeni mozgást jól tudja követni. 

A XXI. században naponta feltalálnak újabb és újabb anyagokat, technológiákat, így hamarosan még modernebb, egészségesebb ülőhelyek választékával találjuk szembe magunkat az üzletekben.


 

Forgószék akcó

 

Forgószék akcó

Cimkék: aktív szék, irodai szék, iroda, irodaszék, irodabútor, ergonómikus,


Kapcsolódó cikkek

Irodaszék vásárlás előtt ...

Irodaszék vásárlás előtt ...

Még csak körvonalazódik Önben az irodaszék vásárlás gondolata. Egy jó széket szeretne saját magának és a kollégáinak is. Nézi, böngészi a kínálatokat. Talál is egyet, ami tetszik ... aztán talál még egyet ... és még egyet.
Öt generáció vezetői pozícióban

Öt generáció vezetői pozícióban

Míg a legtöbb vállalatnál eddig a vezetők az idősebb korosztályból kerültek ki, addig az újonnan induló tech cégek és start-upok világában a cégvezetők szinte gyerekek még. A skála kiszélesedett.
Bárszék választási útmutató

Bárszék választási útmutató

Napjainkban nemcsak bárokban, kocsmákban található meg a bárszék, hanem az otthoni étkezők, nappalik kiegészítőjeként is. Válasszon körültekintően.
Többfunkciós konferenciaszékek

Többfunkciós konferenciaszékek

A konferenciaszékek az átlagos ülőbútorokkal szembeni számos funkciójuk miatt elengedhetetlen kellékei az intézményeknek.
5 egyszerű stresszoldó módszer irodai székben ülve

5 egyszerű stresszoldó módszer irodai székben ülve

A meditáció számtalan előnnyel járó és mégis egyszerű módja a stresszoldásnak. Akár irodai székünkben ülve is pár perc alatt felfrissülhetünk ezekkel a módszerekkel.

 


 

IrodaSzékem.hu

 

Hasznos linkek

forgószék.hu

otthon-butor.hu/dolgozószoba

antares.hu

fitttorna.hu/gerinctréning