Ötletek irodaszék vásárláshoz

Modern technológia a székek között is teret hódit

A különleges technikával készült bútorok a jövőt mutatják meg számunkra. A háromdimenziós nyomtatók előrevetítik a változást.

Napjainkban sokat hallunk az újabb technológiák, mint például a 3D nyomtatás terjedéséről a különböző területeken. Egyedileg tervezett alkatrészek, berendezési tárgyak mellett ma már a gasztronómia, a fegyvergyártás, az űripar és még sorolhatnánk azon lehetőségek számát, melyek új utat mutatnak az emberek számára. Nemcsak apró dizájn tárgyak készülhetnek segítségével, hanem akár egész épületek, ipari berendezések is.

 

 

A bútoripar is kezdi felfedezni a háromdimenziós nyomtatás előnyeit. Laikusként azt gondolnánk, hogy a 3D nyomtatók csak műanyagból képesek formákat készíteni, de ez már a múlté. Egy robotkar segítségével akár rozsdamentes acélból, vagy más fémekből is tud maradandót alkotni.

A bútorgyártás során az új dizájn kialakításakor a tervezők több modellt is elkészítenek. Ez néha hosszú időt, sok alapanyag elhasználását eredményezheti. A 3D nyomtatás a prototípusok kidolgozásakor nagy segítséget nyújt. Tesztelhetik, finomíthatják a terméket még a sorozatgyártás előtt. 

Persze nemcsak a nyomtatással készült székek mutatják a változást, valamint az innovatív technológiák beépülését a bútorgyártásba, hanem egyéb megoldások is. Az ergonomikus irodaberendezés egyre jobban előtérbe kerül, az aktív székek használata is ezt az irányt mutatja.

 

 

Néhány éve még egyikünk sem gondolta volna, hogy egy felfújt gumilabda kerülhet az íróasztalunk elé. Azon kívül, hogy meglepő változás volt ez a megszokott székekhez képest, még az egészségünket is jótékonyan befolyásolja. Az aktív székek tervezésekor a legfontosabb szempont a legpontosabb igazodás az ember biológiai szükségleteihez.

A székek alapanyaga polipropilén és elasztomer. A polipropilén széles körben használt műanyag, rendkívül ellenálló. Kemény és mégis rugalmas anyag, elasztomerrel kombinálva kiváló tulajdonságokkal rendelkező széket kapunk. Az elasztomer az elasztikus és a polimer ötvözete, kis erő hatására máris deformálódik, így az ülés közbeni mozgást jól tudja követni. 

A XXI. században naponta feltalálnak újabb és újabb anyagokat, technológiákat, így hamarosan még modernebb, egészségesebb ülőhelyek választékával találjuk szembe magunkat az üzletekben.


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: aktív szék, irodai szék, iroda, irodaszék, irodabútor, ergonómikus,


Kapcsolódó cikkek

Hogyan hosszabbíthatja meg forgószéke élettartamát egyszerűen?

Hogyan hosszabbíthatja meg forgószéke élettartamát egyszerűen?

A megfelelő forgószéket kiválasztani és összeszerelni elég, de mégsem. Akár egy sima forgószékről, akár egy komolyabb főnöki fotelről van szó, érdemes néhány apró trükköt bevetni annak érdekében, hogy a forgószéket hosszú távon használhassuk.
Akciós irodai székek

Akciós irodai székek

Irodai szék AKCIÓ! Irodai forgószék nagy választékban: közel 300-féle irodai szék - forgószék, főnöki fotel, tárgyalószék, térdelőszék - közül választhat már bruttó 7.990 Ft-tól!
Forgószék vásárlás előtt

Forgószék vásárlás előtt

Addig, míg nem vagyunk elég tapasztaltak egy témában, a legjobb esetben is csak próbálkozhatunk egyes termékek megvásárlásával, lesz, ami lesz alapon. Annak érdekében, hogy a megfelelő forgószéket válasszuk, néhány kérdést azért tisztáznunk ...
Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Mert nem mindegy. Mindkét padlófelület típushoz megvan az annak megfelelő típusú görgő. Gondolom, Ön is azt szeretné, ha a forgószékének görgői és irodája, dolgozószobája padlója hosszú évekig békében együttműködnének egymással, igaz?
3 tipp, hogy egészséges maradjon ülőmunka közben is

3 tipp, hogy egészséges maradjon ülőmunka közben is

Nagyon sokan vagyunk, akik irodai munkát végzünk, emiatt pedig ülésre vagyunk kényszerítve a munkahelyünkön minimum 8 órán keresztül. Ám most bemutatok 3 olyan módszert, amely költségkímélően és hatékonyan járul hozzá az egészségünkhöz még ülőmunka közben is.