Ötletek irodaszék vásárláshoz

Ültő helyünkben is tehetünk egészségünk megőrzéséért

A fizikai aktivitás hiánya, negatív hatással van szervezetünkre. Napunk nagy részét az irodában ülve töltjük, mégsem kell lemondanunk az egyszerűbb testmozgásról.

Napi 8-12 órát székünkben, az íróasztal fölé görnyedve ülünk. Munka után jön a haza rohanás, az otthoni teendők, így már nem jut időnk a testmozgásra, vagy szellemileg nem állunk készen a "második műszakra". Nem kell azonban teljesen lemondanunk a mozgásról, néhány hasznos gyakorlat segít megőrizni egészségünket. Napi 15 percet szánjunk erre a mozdulatsorra és hamarosan érezhető hatásai lesznek kemény munkánknak.

 

 

1. Bármilyen testmozgást, edzésformát válasszunk is, mindig nagyon fontos izmaink bemelegítése. Az elgémberedett karok és lábak kirázásával kezdjük a gyakorlatsort. 

2. Székünkben ülve, egyenes testtartás mellett, hajlítsuk be lábujjainkat és karunkat egyaránt. Majd tízszer egymás után emeljük fel mindkét karunkat és eközben egyenesre kinyújtott lábainkkal terpesszünk.

3. Emeljük fel lábainkat majd biciklizzünk a levegőben, míg karjainkat is magunk mellett mozgatjuk hasonló ritmusban. Mindkét lábunkkal 10-10 kirúgás elegendő. Ezzel hasizmunkat erősítjük.

4. A következő gyakorlat a hátizmokat mozgatja meg. Két kezünket tarkónkra tesszük, lábaink lábujjhegyen. Felváltva érintsük meg a könyökünkkel ellentétes térdünket. 10-10 alkalommal mindkét kezünket váltva végezzük a gyakorlatot.

 

 

5. Ezután jobb lábunkat nyújtsuk ki, míg karjainkat keresztbe helyezzük mellkasunkra. Emeljük fel a jobb lábunkat magasra, miközben törzsünket irányába fordítsuk el. Ismételjük ezt a mozdulatsort mindkét irányban 10-10 alkalommal.

Ezzel a mozdulatsorral megmozgatjuk has-, hát, váll és combizmainkat. Azok számára, akik már gyakorlottan végzik ezeket a feladatokat érdemes nehezítésként boka és csukló súlyt felerősíteni, ezzel fokozhatják a testmozgás intenzitását. Kezdők csak  lassan végezzék a gyakorlatokat, és fokozatosan emeljék az ismétlésszámot, elkerülve ezzel a sérüléseket.

További egészségmegőrző módszerként javasoljuk alternatív ülőhelyek használatát. Ilyenek az aktív irodaszékek, nyeregszékek, térdeplőszékek, valamint az ülőlabda és labdaszék. Korábbi cikkünkben már bemutattuk az egészséges ülés alapjait. Ezek közül szeretnénk kiemelni a Sitness Halfball fitnes irodai széket, mely használata felér egy egész testet átmozgató edzéssel. Levegővel töltött ülőfelülete háromdimenziós mozgást eredményez. Helyes testtartást igényel használójától és erősíti a hátizmokat, mivel folyamatosan egyensúlyban kell tartanunk rajta magunkat. Érdekessége, hogy a borításból kivehető a féllabda, mely fitness gyakorlatok végzéséhez önállóan is használható.


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, irodai szék, ülőlabda, labdaszék, egészség,


Kapcsolódó cikkek

Tippek irodai szék tisztításához

Tippek irodai szék tisztításához

Az irodában lévő székek a mindennapi használat során folyamatosan piszkolódnak. A karbantartás és tisztítás az állagmegóvás része.
Ergonomikus kialakítású forgószékek

Ergonomikus kialakítású forgószékek

A következő cikk ismereteink frissítésére szolgál, megtudhatjuk belőle, mit jelent az ergonómia, valamint azt is, hogy miért és kinek érdemes ergonomikus kialakítású forgószéket vásárolnia.
Akciós irodai székek

Akciós irodai székek

Irodai szék AKCIÓ! Irodai forgószék nagy választékban: közel 300-féle irodai szék - forgószék, főnöki fotel, tárgyalószék, térdelőszék - közül választhat már bruttó 7.990 Ft-tól!
Ellazulni tudni kell …

Ellazulni tudni kell …

Ugye, senki sem szereti a kedvenc műsorát kényelmetlen pamlagról nézni? Relaxáláshoz, tévézéshez íme az ideális megoldás: egy pihentető, sőt, dönthető tv-fotel, a legváltozatosabb külsővel és kialakításban!
Babzsákfotel, a kényelem megtestesítője

Babzsákfotel, a kényelem megtestesítője

Igazán kellemes és persze kényelmes pihenésre vágyik, vagy egyszerűen csak szeretné feldobni a szobáját, vagy irodáját egy különleges berendezéssel?