Ötletek irodaszék vásárláshoz

Ültő helyünkben is tehetünk egészségünk megőrzéséért

A fizikai aktivitás hiánya, negatív hatással van szervezetünkre. Napunk nagy részét az irodában ülve töltjük, mégsem kell lemondanunk az egyszerűbb testmozgásról.

Napi 8-12 órát székünkben, az íróasztal fölé görnyedve ülünk. Munka után jön a haza rohanás, az otthoni teendők, így már nem jut időnk a testmozgásra, vagy szellemileg nem állunk készen a "második műszakra". Nem kell azonban teljesen lemondanunk a mozgásról, néhány hasznos gyakorlat segít megőrizni egészségünket. Napi 15 percet szánjunk erre a mozdulatsorra és hamarosan érezhető hatásai lesznek kemény munkánknak.

 

 

1. Bármilyen testmozgást, edzésformát válasszunk is, mindig nagyon fontos izmaink bemelegítése. Az elgémberedett karok és lábak kirázásával kezdjük a gyakorlatsort. 

2. Székünkben ülve, egyenes testtartás mellett, hajlítsuk be lábujjainkat és karunkat egyaránt. Majd tízszer egymás után emeljük fel mindkét karunkat és eközben egyenesre kinyújtott lábainkkal terpesszünk.

3. Emeljük fel lábainkat majd biciklizzünk a levegőben, míg karjainkat is magunk mellett mozgatjuk hasonló ritmusban. Mindkét lábunkkal 10-10 kirúgás elegendő. Ezzel hasizmunkat erősítjük.

4. A következő gyakorlat a hátizmokat mozgatja meg. Két kezünket tarkónkra tesszük, lábaink lábujjhegyen. Felváltva érintsük meg a könyökünkkel ellentétes térdünket. 10-10 alkalommal mindkét kezünket váltva végezzük a gyakorlatot.

 

 

5. Ezután jobb lábunkat nyújtsuk ki, míg karjainkat keresztbe helyezzük mellkasunkra. Emeljük fel a jobb lábunkat magasra, miközben törzsünket irányába fordítsuk el. Ismételjük ezt a mozdulatsort mindkét irányban 10-10 alkalommal.

Ezzel a mozdulatsorral megmozgatjuk has-, hát, váll és combizmainkat. Azok számára, akik már gyakorlottan végzik ezeket a feladatokat érdemes nehezítésként boka és csukló súlyt felerősíteni, ezzel fokozhatják a testmozgás intenzitását. Kezdők csak  lassan végezzék a gyakorlatokat, és fokozatosan emeljék az ismétlésszámot, elkerülve ezzel a sérüléseket.

További egészségmegőrző módszerként javasoljuk alternatív ülőhelyek használatát. Ilyenek az aktív irodaszékek, nyeregszékek, térdeplőszékek, valamint az ülőlabda és labdaszék. Korábbi cikkünkben már bemutattuk az egészséges ülés alapjait. Ezek közül szeretnénk kiemelni a Sitness Halfball fitnes irodai széket, mely használata felér egy egész testet átmozgató edzéssel. Levegővel töltött ülőfelülete háromdimenziós mozgást eredményez. Helyes testtartást igényel használójától és erősíti a hátizmokat, mivel folyamatosan egyensúlyban kell tartanunk rajta magunkat. Érdekessége, hogy a borításból kivehető a féllabda, mely fitness gyakorlatok végzéséhez önállóan is használható.


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, irodai szék, ülőlabda, labdaszék, egészség,


Kapcsolódó cikkek

Egy igazi társ a munkában ... forgószék

Egy igazi társ a munkában ... forgószék

Nem kevés hosszú óra vár ránk az íróasztal mellett? Akár az iroda, akár a dolgozószoba ad helyet a munkának, egy megbízható forgószék elengedhetetlen!
Barokk stílus az irodában - csak mértékkel

Barokk stílus az irodában - csak mértékkel

A hagyományos stílusirányzatok használata is megengedett az irodában, azonban a fényűzés csak mértékkel alkalmazható. Vigyázzunk az arányokra.
Hogyan tarthatja fenn a hallgatóság figyelmét a konferencián?

Hogyan tarthatja fenn a hallgatóság figyelmét a konferencián?

Ha rendszeresen szervez szakmai konferenciákat, biztosan tapasztalhatta már, hogy a közönség az elején még lelkesen figyel, jegyzetel és kérdez, egy óra elteltével viszont már kényelmetlenül mocorog székén, és rendszeresen az órájára pillant.
Milyen az ideális forgószék?

Milyen az ideális forgószék?

Ha szeretne gondoskodni arról, hogy munkatársai élvezzék a munkájukat, hatékonyságuk növekedjen, és közben egészségükre is ügyelne, fix irodaszékek helyett válasszon forgószéket.
Izgalmas üzleti történet - a babzsák fotel születése

Izgalmas üzleti történet - a babzsák fotel születése

Olasz dizájnerek álma vált valóra a babzsák fotel tervezésekor. Vajon hogyan lett világhírű ez a kényelmes ülőalkalmatosság?