Ötletek irodaszék vásárláshoz

Ülőlabda, ülőpárna, térdelőszék, labdaszék - Az egészséges ülés alapjai

A napi munka folyamán sokszor kényszerülünk arra, hogy hosszabb időt töltsünk széken ülve. Ezért nem mindegy, hogy milyen széket használunk az irodában vagy otthon. Annak érdekében, hogy gerincünk és derekunk ne fájduljon meg, érdemes olyan széket választanunk, mely az egészséges ülést és hátizmaink erősítését szolgálja. Kínálatunkban számos olyan ülőlabda, ülőpárna, térdelőszék, labdaszék található, melyek kifejezetten azért készültek, hogy az Ön számára kényelmesebb legyen a napi munkavégzés.


Milyen az egészséges szék?

Mikor napi 8-10 órát kell egy helyben ülnünk, akkor egyik szék sem elég kényelmes, ezért azt tanácsoljuk, hogy kétféle széket vásároljon: egyet, amin végezheti a hosszú ideig tartó munkákat, és egy másikat, egy úgynevezett egészséges széket.

Az egészséges székek nagy előnye, hogy a hátizmokat és a gerincet is megmozgatják. Nem folyamatosan egy pontot nyom, hanem arra készteti a rajta ülőt, hogy mozogjon rajta, így a hátizmok is folyamatosan dolgoznak. A mozgással lehet a legkönnyebben megelőzni a különböző porckorong-betegségeket.  

 

Ülőlabda

 

Kínálatunkban különféle érdekességeket is megtalálhat: ilyenek például az ülésre kiválóan alkalmas ülőlabdák, melyek amellett, hogy kényelemesek, hozzájárulnak az egészséges testtartáshoz is. Az egészséges testtartás pedig megelőzheti a hát- és derékfájdalmakat.

Amennyiben nem engedheti meg magának, hogy két széket vásároljon, válasszon kiegészítőink közül! Ilyen lehet például a deréktámasz – amely egyben masszírozza is a derékizmokat –, illetve az ülőpárnák egész sorozata.

Egy jól megválasztott ülőpárna is sokat segíthet a mindennapi munkában, hisz kialakításának köszönhetően lehetővé teszi, hogy derekunk és hátunk egyenes legyen. Ezeken a párnákon ülve nem fáradunk el olyan hamar, hisz a terhelést is nagyban leveszi a fenékrészről. Kényelmesen puhák, mégis tartást adnak az egész gerincnek.  

A gyerekek is nagyon sokat ülnek az íróasztalnál, számukra is találhat nálunk olyan párnacsaládot, amely egészségesebbé teszi a testtartásukat. Ezen párnák nagy előnye, hogy nem csak széken ülve használhatóak, hanem a földön is vagy kanapén, tévénézés közben.

A térdeplőszéken ülve az embernek folyamatosan figyelnie kell az egyensúlyra, így a hátizmokat észrevétlenül tornáztatja. A szék megóvja a gerincet az üllőmunka által okozott túlzott terheléstől, és elejét veheti a gerincbetegségeknek.


 

Forgószék akcó

 

Forgószék akcó

Cimkék: ülőlabda, labdaszék, iroda, dolgozószoba, irodaszék,


Kapcsolódó cikkek

Forgószék, irodai szék választás

Forgószék, irodai szék választás

Forgószék, irodai szék választás - Amilyen a székünk, olyan a hangulatunk! Hogyan érdemes irodai széket választani?
Székek a történelem során

Székek a történelem során

Az emberiség létezése óta szükségünk van valamire, amire leülhetünk. Rövid történelmi áttekintést végezve jutunk el az őskortól egészen napjaink modern, ergonomikus székeihez.
Vezetői kényelem, megérdemelt luxus – vezetői forgószék

Vezetői kényelem, megérdemelt luxus – vezetői forgószék

Hiába tökéletes azonban a vezetői íróasztal, ha ahhoz nem társul a hozzá illő vezetői forgószék, mely nélkül az egész csinos külcsín elvesztheti létjogosultságát.
Válasszon bárszéket otthonába, irodájába, vagy akár éttermébe

Válasszon bárszéket otthonába, irodájába, vagy akár éttermébe

A bárszékről sokaknak azonnal valamilyen karibi, de legalábbis mediterrán hangulat jut eszébe. Lazaság, életöröm, carpe diem...
Ellazulni tudni kell …

Ellazulni tudni kell …

Ugye, senki sem szereti a kedvenc műsorát kényelmetlen pamlagról nézni? Relaxáláshoz, tévézéshez íme az ideális megoldás: egy pihentető, sőt, dönthető tv-fotel, a legváltozatosabb külsővel és kialakításban!

 


 

IrodaSzékem.hu

 

Hasznos linkek

forgószék.hu

otthon-butor.hu/dolgozószoba

antares.hu

fitttorna.hu/gerinctréning