Ötletek irodaszék vásárláshoz

Ülőlabda, ülőpárna, térdelőszék, labdaszék - Az egészséges ülés alapjai

A napi munka folyamán sokszor kényszerülünk arra, hogy hosszabb időt töltsünk széken ülve. Ezért nem mindegy, hogy milyen széket használunk az irodában vagy otthon. Annak érdekében, hogy gerincünk és derekunk ne fájduljon meg, érdemes olyan széket választanunk, mely az egészséges ülést és hátizmaink erősítését szolgálja. Kínálatunkban számos olyan ülőlabda, ülőpárna, térdelőszék, labdaszék található, melyek kifejezetten azért készültek, hogy az Ön számára kényelmesebb legyen a napi munkavégzés.


Milyen az egészséges szék?

Mikor napi 8-10 órát kell egy helyben ülnünk, akkor egyik szék sem elég kényelmes, ezért azt tanácsoljuk, hogy kétféle széket vásároljon: egyet, amin végezheti a hosszú ideig tartó munkákat, és egy másikat, egy úgynevezett egészséges széket.

Az egészséges székek nagy előnye, hogy a hátizmokat és a gerincet is megmozgatják. Nem folyamatosan egy pontot nyom, hanem arra készteti a rajta ülőt, hogy mozogjon rajta, így a hátizmok is folyamatosan dolgoznak. A mozgással lehet a legkönnyebben megelőzni a különböző porckorong-betegségeket.  

 

Ülőlabda

 

Kínálatunkban különféle érdekességeket is megtalálhat: ilyenek például az ülésre kiválóan alkalmas ülőlabdák, melyek amellett, hogy kényelemesek, hozzájárulnak az egészséges testtartáshoz is. Az egészséges testtartás pedig megelőzheti a hát- és derékfájdalmakat.

Amennyiben nem engedheti meg magának, hogy két széket vásároljon, válasszon kiegészítőink közül! Ilyen lehet például a deréktámasz – amely egyben masszírozza is a derékizmokat –, illetve az ülőpárnák egész sorozata.

Egy jól megválasztott ülőpárna is sokat segíthet a mindennapi munkában, hisz kialakításának köszönhetően lehetővé teszi, hogy derekunk és hátunk egyenes legyen. Ezeken a párnákon ülve nem fáradunk el olyan hamar, hisz a terhelést is nagyban leveszi a fenékrészről. Kényelmesen puhák, mégis tartást adnak az egész gerincnek.  

A gyerekek is nagyon sokat ülnek az íróasztalnál, számukra is találhat nálunk olyan párnacsaládot, amely egészségesebbé teszi a testtartásukat. Ezen párnák nagy előnye, hogy nem csak széken ülve használhatóak, hanem a földön is vagy kanapén, tévénézés közben.

A térdeplőszéken ülve az embernek folyamatosan figyelnie kell az egyensúlyra, így a hátizmokat észrevétlenül tornáztatja. A szék megóvja a gerincet az üllőmunka által okozott túlzott terheléstől, és elejét veheti a gerincbetegségeknek.


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: ülőlabda, labdaszék, iroda, dolgozószoba, irodaszék,


Kapcsolódó cikkek

Hitek és tévhitek: lábkereszt, lábcsillag

Hitek és tévhitek: lábkereszt, lábcsillag

Minden forgószék alapvető eleme a lábcsillag. De vajon tudjuk-e, hogy mi célt szolgál az irodai széken, és milyen anyagból készült az, ami valóban tartós?
Praktikus és kényelmes: fókuszban a tárgyaló- és konferenciaszékek

Praktikus és kényelmes: fókuszban a tárgyaló- és konferenciaszékek

A 21. században olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bármit is szeretnénk vásárolni, kínálatból, választékból nincs hiány. Tárgyaló- és konferenciaszékek tekintetében is annyi lehetőség kínálkozik, amennyit csak el lehet képzelni. Lássunk néhány példát.
Izgalmas üzleti történet - a babzsák fotel születése

Izgalmas üzleti történet - a babzsák fotel születése

Olasz dizájnerek álma vált valóra a babzsák fotel tervezésekor. Vajon hogyan lett világhírű ez a kényelmes ülőalkalmatosság?
A stílusos vezetők irodaszéke

A stílusos vezetők irodaszéke

Megannyi elegáns, tekintélyt parancsoló kivitelű és robusztus irodai széket lehet vásárolni manapság, ám akik nem érik be egy „sima fekete vezetői” irodaszékkel, mert valami különlegesre vágynak, nekik és létezik megoldás.
XXL-es székek 250 kg-os teherbírással

XXL-es székek 250 kg-os teherbírással

A hétköznapi életben a forgószékvásárlás csupán arról szól, hogy meglátni és megszeretni, majd megvenni. De mi van akkor, ha extra igényeink vannak? A megoldás a cikkben olvasható...