Ötletek irodaszék vásárláshoz

Ne sajnáljuk a pénzt otthoni irodánk berendezésére

Rengeteg ember álmodozik arról, hogy otthon irodájában dolgozik, kényelmesen leheveredve a kanapéra, miközben meleg kávéját szürcsölgeti. Ez valójában azonban nem így működik.

Rövid távon, egy-két napig talán még elfogadható ez a pozíció a munkavégzéshez, azonban aki teljes munkaidőben otthon dolgozik, az hamar rájön, hogy egy jó minőségű irodai szék és számítógép asztal elengedhetetlen a kényelmes és hatékony munkavégzéshez. Az irodában már megszoktuk, hogy az asztalunkon lévő monitor és billentyűzet megfelelő magasságban van, székünket bármikor beállíthatjuk a számunkra legjobb pozícióba. Mikor elhatározzuk, hogy otthonról dolgozunk sokszor az irodai asztalunkat is el szeretnénk felejteni, úgy véljük ez is csak a kollégákkal közös munkahelyre emlékeztet, nincs túl nagy jelentősége a széknek és az asztalnak. A legfontosabb okokat soroljuk fel ennek ellenkezőjét bizonyítva.

 

1. Egészség

Habár az otthoni munkavégzés egyik előnye, hogy akkor tartunk szünetet a munkában, amikor mi szeretnénk, attól még így is órákat töltünk majd el számítógépünk, íróasztalunk felett ülve. Egészségünk megőrzése érdekében ergonomikus kialakítású forgószéket szerezzünk be, mely nemcsak magasságában állítható, hanem a háttámla dőlésszöge is változtatható. Előnyös, ha a karfák állásán szintén módosíthatunk és érdemes olyan széket választanunk, mely kiegészítő deréktámasszal rendelkezik. Hátunk és karjaink nem fognak rövid időn belül elgémberedni, zsibbadni, ha megfelelően kialakított széket választunk. Néhány praktikáról már esett szó korábbi cikkünkben azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk az egész napos ülést elviselni, érdemes ezekre a problémákra is figyelmet fordítanunk.

 

 

2. Hatékonyság

Az otthoni munka során hajlamosak vagyunk egy idő után elveszíteni a figyelmünket és nem tudunk a feladatra koncentrálni. Amennyiben lehetőségünk adódik külön helyiségben rendezzük be dolgozó szobánkat, ha erre nincs mód legalább egy sarkot szeparáljunk el a család közös helyiségeitől. Ne feledkezzünk meg arról, hogy bár otthon vagyunk, mégis van munkaidőnk, határidős feladataink, melyeket akkor is el kell végeznünk, amikor a lakás nincs kitakarítva, ebédet kell főzni vagy a gyerek betegsége miatt otthon marad. Sokszor látjuk a netet a vicces videókat, amikor a háziállatok - főként a cicák - nem tolerálják, hogy mi most "munkában" vagyunk, és rátelepednek a billentyűzetre, vagy simogatást várva az ölünkbe ülnek. Ezek mind olyan problémák, amikkel csak akkor szembesülünk, amikor már otthonról dolgozunk. Ilyenkor jobban elcsábíthat a kedvenc sorozatunk, vagy főnök árgus szemein kívül kerülve csak egy pillanatra ránézünk a Facebook profilunkra, majd két óra múlva kapunk a fejünkhöz, és kezdünk kapkodva végezni feladatainkat. 

 

 

Készítsünk napi tervet, és azt szigorúan tartsuk is be. Ne hagyjuk elterelni a gondolatainkat, mert különben beletörhet a bicskánk az álom munkahelybe. Legyen az otthoni irodában is mindennek meg a maga helye, rendszerezzük az iratokat, külön fiókban tároljuk az irodai eszközeinket.

 

3. Morál

A fentiekhez hozzájárul még az is, hogy aki egyedül dolgozik, egy idő után elvesztheti a motivációját. Nincsenek kollégák, akik a teljesítményükkel húznának bennünket, a főnökünk sem ösztönöz naponta, hogy fejezzük be a ránk bízott feladatot. Elképzelhető, hogy a munkamorál egy idő után csökken, termelékenységünk kevésbé lesz hatékony. Próbáljunk meg kapcsolatban maradni a kollégákkal, ne essünk ki a cég vérkeringéséből, így fenntarthatjuk a motivációnkat és jobb lesz a hangulatunk is. És sose feledjük el, miért jobb nekünk otthonról dolgozni, mint az irodában maradt kollégáknak!


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: iroda, forgószék, irodai szék, otthoni iroda, irodaszék, gurulós szék, görgős szék,


Kapcsolódó cikkek

Praktikus és kényelmes: fókuszban a tárgyaló- és konferenciaszékek

Praktikus és kényelmes: fókuszban a tárgyaló- és konferenciaszékek

A 21. században olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bármit is szeretnénk vásárolni, kínálatból, választékból nincs hiány. Tárgyaló- és konferenciaszékek tekintetében is annyi lehetőség kínálkozik, amennyit csak el lehet képzelni. Lássunk néhány példát.
Magasban is kényelemben! - Bárszékek

Magasban is kényelemben! - Bárszékek

Ha bárszékre gondolunk, ne csak a fekete-fehér és a gázliftes jusson eszünkbe! Divatos és elegáns modellekkel egyaránt szolgálhatunk, bármilyen stílusú otthonba, üzletbe, irodába!
Akciós irodai székek

Akciós irodai székek

Irodai szék AKCIÓ! Irodai forgószék nagy választékban: közel 300-féle irodai szék - forgószék, főnöki fotel, tárgyalószék, térdelőszék - közül választhat már bruttó 7.990 Ft-tól!
Egy igazi társ a munkában ... forgószék

Egy igazi társ a munkában ... forgószék

Nem kevés hosszú óra vár ránk az íróasztal mellett? Akár az iroda, akár a dolgozószoba ad helyet a munkának, egy megbízható forgószék elengedhetetlen!
Milyen fordulaton üljünk? – Ötletek forgószék vásárlása előtt

Milyen fordulaton üljünk? – Ötletek forgószék vásárlása előtt

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy a szükséges ülőalkalmatosságot mennyi ideig és milyen gyakorisággal használjuk, ezért aztán annak élettartama, és minősége nagyon is számottevő tényező.