Ötletek irodaszék vásárláshoz

Helyes székbeállítás az egészség megőrzéséért

Az irodai munka során szinte munkanapunk teljes időtartama alatt székünkben ülünk. Székünk helyes beállításával elkerülhetjük a derékfájást és rossz testtartást.

A folyamatos hát- és derékfájdalom évek óta ülőmunkát végzők számára nem ismeretlen fogalmak. Egy rosszul beállított szék, kényelmetlen ülőfelület, helytelen testtartás okozhat krónikus betegségeket. Napközbeni több mozgás és az ergonomikus szék, mely személyre szabott beállításokat kap, sokat javíthat problémáinkon. Az előrehajoló helytelen testtartás nemcsak a gerincoszlopot, váll- és nyakizmokat erőlteti meg, hanem nagy terhet ró a belső szervekre, az emésztőrendszerre, és a tüdőre egyaránt.

Négy fontos elemet emelnénk ki, melyek segítik a helyes testtartást a hosszú munkanap során:

 

1. Háttámla

A szék háttámlája jelentős szerepet játszik gerincünk megtámasztásában. Lényeges, hogy a szék kiválasztásakor személyre szabottan döntsünk. A használó felsőtestének magassága szabja meg a háttámla méretét. Lényeges szempont, hogy a teljes gerincoszlop támogatása meglegyen. A prémium kategóriás székek esetében már állítható deréktámasz és fejtámla is beépítésre kerül, melyek további segítséget nyújtanak a kényelmes ülőhelyzet hosszabb ideig való megtartásában. A gerinc természetes görbületét követő támasztás esetén az izmoknak nem kell annyit dolgozniuk, nem fáradnak el az egész napos tartás során.

 

 

2. Billentyűzet

A számítógép billentyűzetét használók számára ismerős probléma, hogy sokszor nagyon mélyen be kell nyúlniuk az asztalon ahhoz, hogy elérjék a betűket. Ezáltal testük nagy mértékben előre dől, folyamatosan megfeszítve ezzel izmaikat. Figyeljünk arra, hogy mindkét könyökünk egy vonalban helyezkedjen el testünkkel gépelés közben. Ekkor a vállaink nem dőlnek meg, gerincünk is egyenes marad.

 

3. Képernyő

A számítógép képernyőjének magassága szintén befolyásolja ülésünket. Napjainkban a laptopok használata nehezíti a helyes beállítást, hiszen ott fix az billentyűzet és a monitor közötti távolság. Ebben az esetben hosszabb munkavégzés esetén javasoljuk a külső billentyűzet csatolását a géphez, így magát a laptop-ot alátámaszthatjuk úgy, hogy szemmagasságba kerüljön a képernyője. A hagyományos számítógép esetében a monitort szabadon állíthatjuk, így nincs akadálya a megfelelő magasságú megemelésnek. Ne ijedjünk meg a költségektől, hiszen a képernyő magasságát néhány könyvet aláhelyezve könnyedén módosíthatjuk, nem szükséges nagy költségekbe verni magunkat ahhoz, hogy megfelelő ülést biztosítsunk a magunk vagy kollégáink számára.

 

 

4. Karok

A könyöknek és a karoknak 90 fokot bezárva kell az asztallapon elhelyezkedniük a test mellett. A nyak, a gerinc, a vállak így megfelelő alátámasztást kapnak, nem kell előrenyúlniuk az izmoknak ahhoz, hogy megtartsák a megfelelő pozíciót. A modern irodai székek állítható kartámaszokkal is rendelkeznek, melyek segítségével a karok testtel bezárt szögén is könnyedén változtathatunk.


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: iroda, irodai szék, görgős szék, irodaszék, vezetői szék, magastámlás szék,


Kapcsolódó cikkek

Mert nem mindegy, miben ül a főnök …

Mert nem mindegy, miben ül a főnök …

Van, aki egy tekintélyt parancsoló, öblös, méretes, valódi bőr modellt tud elképzelni főnöki fotelként és olyan is, aki modern, vidám árnyalatú, érdekes kialakítású székre szavaz. Bármelyiket megtaláljuk a kínálatban!
Mini szünetek kényelmes kerti bútorok között a teraszon

Mini szünetek kényelmes kerti bútorok között a teraszon

A nyári hőség még a légkondicionált irodákban is próbára teszi a dolgozókat. Biztosítunk számukra mini szüneteket kényelmes kerti bútorok között a teraszon vagy kertben.
Kényelmes tárgyalószékekkel a tárgyalás sikeréért

Kényelmes tárgyalószékekkel a tárgyalás sikeréért

Ha személyesen fogadja leendő vagy jelenlegi ügyfeleit irodájában – akár a saját szobájában, akár egy erre a célra kialakított tárgyalóban –, fokozott figyelmet kell fordítania annak berendezésére.
Babzsákfotel, a kényelem megtestesítője

Babzsákfotel, a kényelem megtestesítője

Igazán kellemes és persze kényelmes pihenésre vágyik, vagy egyszerűen csak szeretné feldobni a szobáját, vagy irodáját egy különleges berendezéssel?
Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

A főnöki fotelek széles választékával találkozhatunk a boltokban. Az a cégvezető, aki bútort keres új irodájába, választhat textil, műbőr vagy bőrborítású vezetői széket is.