Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék vásárlás előtt

Addig, míg nem vagyunk elég tapasztaltak egy témában, a legjobb esetben is csak próbálkozhatunk egyes termékek megvásárlásával, lesz, ami lesz alapon. Ha szerencsénk van, jól sikerül a vétel, ám az is lehet, hogy nagyon mellé nyúlunk. Annak idején, míg nem foglalkoztam minden nap bútorokkal, csupán kinézet alapján választottam volna forgószéket, még akkor is, ha előtte elolvastam a világ összes cikkét és termékleírását. Most viszont teljesen más a helyzet. Jelenleg épp forgószék vásárlás előtt állok, és gondoltam megosztom azokat a fontos kérdéseket, amelyeket elengedhetetlen feltenni, mielőtt elindulunk vásárolni. Hozzáteszem, nincs fontossági sorrend. Minden aspektus nagyon fontos.

 

 

A kérdések:

Hány órát fogom használni a forgószéket naponta?
Milyen felszereltséget igénylek a forgószékre (mechanika)?
Mennyi pénzt szánok rá?
Szükségem van fejtámaszra, karfákra?
Milyen legyen a stílusa?
Milyen legyen a kárpitozása?

Ha ezekre a kérdésekre válaszolunk, teljes képet kaphatunk az igényeinkről, így akár üzletben, akár interneten választunk, könnyedén megtaláljuk a megfelelő széket. Lássunk most egy példát, miért is fontosak ezekre a kérdésekre adott válaszok. Helyezkedjünk el kényelmesen a kanapén, és tervezzük meg nyugodtan a vásárlásunkat. Egy irodabútorral foglalkozó webáruház kb. 600 forgószéket kínál a vásárlóinak. Ebből kell megtalálnunk azt az egyet, ami pont nekünk való. Nos. Kezdjünk is bele.

 

 

Én naponta akár 10-12-14 órát is ülök a forgószékemben. Ez nagyon fontos szempont, hiszen nem fogom beérni egy sima szivacsozású, alacsony kategóriás székkel, ugyanis aki ennyi időt tölt ülve (mármint eltekintve a kisebb szünetektől) nagyon oda kell figyelnie az egészségére. Ebben az esetben tanácsos ergonomikus kialakítású forgószéket keresni, amelynek minden része testre szabható. Ez biztosítja, hogy a forgószékem pont nekem való, a magasságomhoz, méreteimhez illő legyen. Jó, ha van a háttámlán deréktámasz, illetve jó, ha a háttámla magas, és végig kellően megtámassza a gerincet.

 

 

Mechanikák közül szinte alap funkció a hintamechanika. Választhatok szinkronmechanikát is, ebben az esetben a háttámla és ülőlap dőlésszögét is tudom fixálni. Aszinkron mechanikánál az ülőlap és a háttámla dőlésszöge egymástól függetlenül állítható. Számomra ez nem szempont, így egy sima hintamechanikás székkel is megelégszem. Az viszont előnyös, ha állítható a háttámla magassága és az ülőlap mélysége is. Így saját testmagasságomra szabhatom a forgószéket. Ezáltal nem csak maximális kényelmet hanem egészséges ülést is biztosít.

Anyagiak. Tudom, hogy egy komolyabb irodaszék nem 20 ezer forint. Az egészséges és kényelmes munkaeszközt meg kell fizetni, ám ha jobban belegondolunk, ez egy hosszútávú befektetés, elvégre senki nem akar minden évben forgószéket venni. Egy jó minőségű irodaszék rendeltetésszerű használat esetén 8-10 évig betölti funkcióját úgy, hogy látható amortizáció szinte nem tapasztalható rajta. 

Fejtámaszra nincs szükségem, ellenben magas háttámlára igen. Karfák is kellenek, lehetőleg lehessen változtatni a magasságát. Stílus? Modern, letisztult stílusú, szögletes formákkal rendelkező, mégis elegáns forgószéket szeretnék. A kárpit színe pedig legyen egyező a nappaliban lévő kanapém, és az étkezőszékek ülőlapjának bordó színével. Vagyis bordó legyen, ne valami durva zsákanyagból, inkább bársonyos, puha anyagú szövetkárpitra gondoltam.
Én már kiválasztottam azt az egyet. És ÖN?


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, dolgozószoba, görgős szék, irodai szék, irodaszék, modern, minimalista,


Kapcsolódó cikkek

Mire ügyeljünk, ha egész nap az irodaszékben ülünk?

Mire ügyeljünk, ha egész nap az irodaszékben ülünk?

Aki nem nehéz fizikai munkát végez, hanem egy irodában dolgozik, és adatokat rögzít vagy iratokat iktat, talán nem is gondolná, hogy ez a tevékenység is veszélyes lehet az egészségére nézve
Már nem luxus az irodai relaxáció

Már nem luxus az irodai relaxáció

A hatékony munkavégzés elképzelhetetlen pihent munkaerő nélkül. Már nem számít luxusnak, ha irodánkban a pihenéshez szükséges eszközöket is használunk.
Hogy az irodában is jól érezzük magunkat!

Hogy az irodában is jól érezzük magunkat!

Milyen irodára vágysz? Klasszikus, tekintélyt parancsoló berendezés, vagy inkább modern, esetleg otthonos környezet a cél? Lássuk, mit tehetünk!
Magasban is kényelemben! - Bárszékek

Magasban is kényelemben! - Bárszékek

Ha bárszékre gondolunk, ne csak a fekete-fehér és a gázliftes jusson eszünkbe! Divatos és elegáns modellekkel egyaránt szolgálhatunk, bármilyen stílusú otthonba, üzletbe, irodába!
Miért nincs szükségünk háttámlára - nyeregszék előnyei

Miért nincs szükségünk háttámlára - nyeregszék előnyei

A jó testtartáshoz nem szükséges olyan széket választanunk, melynek háttámlája van. Az egészséges üléshez elegendő egy ergonomikus nyeregszéket választanunk.