Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék vásárlás előtt

Addig, míg nem vagyunk elég tapasztaltak egy témában, a legjobb esetben is csak próbálkozhatunk egyes termékek megvásárlásával, lesz, ami lesz alapon. Ha szerencsénk van, jól sikerül a vétel, ám az is lehet, hogy nagyon mellé nyúlunk. Annak idején, míg nem foglalkoztam minden nap bútorokkal, csupán kinézet alapján választottam volna forgószéket, még akkor is, ha előtte elolvastam a világ összes cikkét és termékleírását. Most viszont teljesen más a helyzet. Jelenleg épp forgószék vásárlás előtt állok, és gondoltam megosztom azokat a fontos kérdéseket, amelyeket elengedhetetlen feltenni, mielőtt elindulunk vásárolni. Hozzáteszem, nincs fontossági sorrend. Minden aspektus nagyon fontos.

 

 

A kérdések:

Hány órát fogom használni a forgószéket naponta?
Milyen felszereltséget igénylek a forgószékre (mechanika)?
Mennyi pénzt szánok rá?
Szükségem van fejtámaszra, karfákra?
Milyen legyen a stílusa?
Milyen legyen a kárpitozása?

Ha ezekre a kérdésekre válaszolunk, teljes képet kaphatunk az igényeinkről, így akár üzletben, akár interneten választunk, könnyedén megtaláljuk a megfelelő széket. Lássunk most egy példát, miért is fontosak ezekre a kérdésekre adott válaszok. Helyezkedjünk el kényelmesen a kanapén, és tervezzük meg nyugodtan a vásárlásunkat. Egy irodabútorral foglalkozó webáruház kb. 600 forgószéket kínál a vásárlóinak. Ebből kell megtalálnunk azt az egyet, ami pont nekünk való. Nos. Kezdjünk is bele.

 

 

Én naponta akár 10-12-14 órát is ülök a forgószékemben. Ez nagyon fontos szempont, hiszen nem fogom beérni egy sima szivacsozású, alacsony kategóriás székkel, ugyanis aki ennyi időt tölt ülve (mármint eltekintve a kisebb szünetektől) nagyon oda kell figyelnie az egészségére. Ebben az esetben tanácsos ergonomikus kialakítású forgószéket keresni, amelynek minden része testre szabható. Ez biztosítja, hogy a forgószékem pont nekem való, a magasságomhoz, méreteimhez illő legyen. Jó, ha van a háttámlán deréktámasz, illetve jó, ha a háttámla magas, és végig kellően megtámassza a gerincet.

 

 

Mechanikák közül szinte alap funkció a hintamechanika. Választhatok szinkronmechanikát is, ebben az esetben a háttámla és ülőlap dőlésszögét is tudom fixálni. Aszinkron mechanikánál az ülőlap és a háttámla dőlésszöge egymástól függetlenül állítható. Számomra ez nem szempont, így egy sima hintamechanikás székkel is megelégszem. Az viszont előnyös, ha állítható a háttámla magassága és az ülőlap mélysége is. Így saját testmagasságomra szabhatom a forgószéket. Ezáltal nem csak maximális kényelmet hanem egészséges ülést is biztosít.

Anyagiak. Tudom, hogy egy komolyabb irodaszék nem 20 ezer forint. Az egészséges és kényelmes munkaeszközt meg kell fizetni, ám ha jobban belegondolunk, ez egy hosszútávú befektetés, elvégre senki nem akar minden évben forgószéket venni. Egy jó minőségű irodaszék rendeltetésszerű használat esetén 8-10 évig betölti funkcióját úgy, hogy látható amortizáció szinte nem tapasztalható rajta. 

Fejtámaszra nincs szükségem, ellenben magas háttámlára igen. Karfák is kellenek, lehetőleg lehessen változtatni a magasságát. Stílus? Modern, letisztult stílusú, szögletes formákkal rendelkező, mégis elegáns forgószéket szeretnék. A kárpit színe pedig legyen egyező a nappaliban lévő kanapém, és az étkezőszékek ülőlapjának bordó színével. Vagyis bordó legyen, ne valami durva zsákanyagból, inkább bársonyos, puha anyagú szövetkárpitra gondoltam.
Én már kiválasztottam azt az egyet. És ÖN?


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, dolgozószoba, görgős szék, irodai szék, irodaszék, modern, minimalista,


Kapcsolódó cikkek

Barokk stílus az irodában - csak mértékkel

Barokk stílus az irodában - csak mértékkel

A hagyományos stílusirányzatok használata is megengedett az irodában, azonban a fényűzés csak mértékkel alkalmazható. Vigyázzunk az arányokra.
Kreatív ötletek aktív székek használatával

Kreatív ötletek aktív székek használatával

Egyre több vezető véli úgy, hogy a közös munka innovatívabb megoldásokat eredményez. Ezért több kolléga együttműködésével projekteket hoznak létre, melyek során a munkatársak közös ötleteléssel viszik előre a folyamatokat.
Többfunkciós konferenciaszékek

Többfunkciós konferenciaszékek

A konferenciaszékek az átlagos ülőbútorokkal szembeni számos funkciójuk miatt elengedhetetlen kellékei az intézményeknek.
Hogyan hosszabbíthatja meg forgószéke élettartamát egyszerűen?

Hogyan hosszabbíthatja meg forgószéke élettartamát egyszerűen?

A megfelelő forgószéket kiválasztani és összeszerelni elég, de mégsem. Akár egy sima forgószékről, akár egy komolyabb főnöki fotelről van szó, érdemes néhány apró trükköt bevetni annak érdekében, hogy a forgószéket hosszú távon használhassuk.
Mini szünetek kényelmes kerti bútorok között a teraszon

Mini szünetek kényelmes kerti bútorok között a teraszon

A nyári hőség még a légkondicionált irodákban is próbára teszi a dolgozókat. Biztosítunk számukra mini szüneteket kényelmes kerti bútorok között a teraszon vagy kertben.