Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Mert nem mindegy. Mindkét padlófelület típushoz megvan az annak megfelelő típusú görgő. Gondolom, Ön is azt szeretné, ha a forgószékének görgői és irodája, dolgozószobája padlója hosszú évekig békében együttműködnének egymással, igaz?

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

A kialakításuk tekintetében a futófelületben keresendő a különbség. Míg a puha padlófelületekre, mint a szőnyegpadló, vagy a műpadló, kemény futófelülettel (a fenti képen balra) rendelkező görgős forgószék az ajánlott.

A kemény felületű padlóburkolatra, mint a parketta, laminált padló, vagy a járólap, pedig pont ellenkezőleg, puha futófelülettel rendelkező, gumírozott görgő (a fenti képen jobbra) az ajánlott. Ez az úgynevezett parkettagörgő a puha gumirétegnek köszönhetően védi a padlót, illetve magát a görgőt is. Illetve betölt egy olyan funkciót is, hogy a kicsit "fékezi" a görgőt, hogy a legkisebb mozdulattól ne guruljon hátra a használat közben.

Ha a forgószéke már megvan, de a vásárlásnál elfelejtette figyelni, hogy milyen görgőt kap a székhez, semmi gond. Utólag is tud rendelni a forgószékéhez megfelelő görgőt. Ehhez két dolog kell: hogy milyen padlóra kell, illetve a görgő csapjának az az átmérője.

Illetve van még egy megoldás arra az esetre, hogy védje a padlóját: padlóvédő székalátét, ami egy műanyag lapot jelent a forgószéke alá, de erről egy másik cikkünkben olvashat majd. ;)


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, görgős szék, gurulós szék, iroda, irodaszék, irodai szék, irodai forgószék, irodai fotel, főnöki fotel, főnöki forgószék, főnöki szék, főnöki bőrfotel, vezetői bőrfotel, magastámlás szék,


Kapcsolódó cikkek

Egymásba rakható - rakásolható - székek előnyei

Egymásba rakható - rakásolható - székek előnyei

Amikor a helytakarékosság és a költséghatékony berendezés a szempont, akkor kiváló választás lehet az egymásra rakható szék. Ez a bútordarab a könnyű tárolás és a flexibilis elhelyezés miatt népszerű a vállalkozások körében.
Textilbőr anyagból készült ülőfelületek előnyei

Textilbőr anyagból készült ülőfelületek előnyei

A textilbőr kiváló tulajdonságai miatt napjainkban egyre közkedveltebb alapanyaggá válik a bútorgyártók körében. Azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű textilbőrt választunk.
Többfunkciós konferenciaszékek

Többfunkciós konferenciaszékek

A konferenciaszékek az átlagos ülőbútorokkal szembeni számos funkciójuk miatt elengedhetetlen kellékei az intézményeknek.
XXL-es székek 250 kg-os teherbírással

XXL-es székek 250 kg-os teherbírással

A hétköznapi életben a forgószékvásárlás csupán arról szól, hogy meglátni és megszeretni, majd megvenni. De mi van akkor, ha extra igényeink vannak? A megoldás a cikkben olvasható...
Irodaszék vásárlás előtt ...

Irodaszék vásárlás előtt ...

Még csak körvonalazódik Önben az irodaszék vásárlás gondolata. Egy jó széket szeretne saját magának és a kollégáinak is. Nézi, böngészi a kínálatokat. Talál is egyet, ami tetszik ... aztán talál még egyet ... és még egyet.