Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Mert nem mindegy. Mindkét padlófelület típushoz megvan az annak megfelelő típusú görgő. Gondolom, Ön is azt szeretné, ha a forgószékének görgői és irodája, dolgozószobája padlója hosszú évekig békében együttműködnének egymással, igaz?

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

A kialakításuk tekintetében a futófelületben keresendő a különbség. Míg a puha padlófelületekre, mint a szőnyegpadló, vagy a műpadló, kemény futófelülettel (a fenti képen balra) rendelkező görgős forgószék az ajánlott.

A kemény felületű padlóburkolatra, mint a parketta, laminált padló, vagy a járólap, pedig pont ellenkezőleg, puha futófelülettel rendelkező, gumírozott görgő (a fenti képen jobbra) az ajánlott. Ez az úgynevezett parkettagörgő a puha gumirétegnek köszönhetően védi a padlót, illetve magát a görgőt is. Illetve betölt egy olyan funkciót is, hogy a kicsit "fékezi" a görgőt, hogy a legkisebb mozdulattól ne guruljon hátra a használat közben.

Ha a forgószéke már megvan, de a vásárlásnál elfelejtette figyelni, hogy milyen görgőt kap a székhez, semmi gond. Utólag is tud rendelni a forgószékéhez megfelelő görgőt. Ehhez két dolog kell: hogy milyen padlóra kell, illetve a görgő csapjának az az átmérője.

Illetve van még egy megoldás arra az esetre, hogy védje a padlóját: padlóvédő székalátét, ami egy műanyag lapot jelent a forgószéke alá, de erről egy másik cikkünkben olvashat majd. ;)


 

Forgószék akcó

 

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, görgős szék, gurulós szék, iroda, irodaszék, irodai szék, irodai forgószék, irodai fotel, főnöki fotel, főnöki forgószék, főnöki szék, főnöki bőrfotel, vezetői bőrfotel, magastámlás szék,


Kapcsolódó cikkek

Irodaszékek anyagválasztása

Irodaszékek anyagválasztása

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, amikor új irodai szék beszerzéséről döntünk. Nemcsak a forma, a stílus, hanem az anyagok változatossága is döntésre késztet.
Hogy az irodában is jól érezzük magunkat!

Hogy az irodában is jól érezzük magunkat!

Milyen irodára vágysz? Klasszikus, tekintélyt parancsoló berendezés, vagy inkább modern, esetleg otthonos környezet a cél? Lássuk, mit tehetünk!
Hogyan tarthatja fenn a hallgatóság figyelmét a konferencián?

Hogyan tarthatja fenn a hallgatóság figyelmét a konferencián?

Ha rendszeresen szervez szakmai konferenciákat, biztosan tapasztalhatta már, hogy a közönség az elején még lelkesen figyel, jegyzetel és kérdez, egy óra elteltével viszont már kényelmetlenül mocorog székén, és rendszeresen az órájára pillant.
Miért nincs szükségünk háttámlára - nyeregszék előnyei

Miért nincs szükségünk háttámlára - nyeregszék előnyei

A jó testtartáshoz nem szükséges olyan széket választanunk, melynek háttámlája van. Az egészséges üléshez elegendő egy ergonomikus nyeregszéket választanunk.
A mindennapok hasznos társa a gyerek forgószék

A mindennapok hasznos társa a gyerek forgószék

A gyerekek a mindennapokban nagyon sokat ülnek úgy az iskolában, mint az otthoni tanulás alatt, nem beszélve a számítógép előtt eltöltött időről.

 


 

IrodaSzékem.hu

 

Hasznos linkek

forgószék.hu

otthon-butor.hu/dolgozószoba

antares.hu

fitttorna.hu/gerinctréning