Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Mert nem mindegy. Mindkét padlófelület típushoz megvan az annak megfelelő típusú görgő. Gondolom, Ön is azt szeretné, ha a forgószékének görgői és irodája, dolgozószobája padlója hosszú évekig békében együttműködnének egymással, igaz?

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

A kialakításuk tekintetében a futófelületben keresendő a különbség. Míg a puha padlófelületekre, mint a szőnyegpadló, vagy a műpadló, kemény futófelülettel (a fenti képen balra) rendelkező görgős forgószék az ajánlott.

A kemény felületű padlóburkolatra, mint a parketta, laminált padló, vagy a járólap, pedig pont ellenkezőleg, puha futófelülettel rendelkező, gumírozott görgő (a fenti képen jobbra) az ajánlott. Ez az úgynevezett parkettagörgő a puha gumirétegnek köszönhetően védi a padlót, illetve magát a görgőt is. Illetve betölt egy olyan funkciót is, hogy a kicsit "fékezi" a görgőt, hogy a legkisebb mozdulattól ne guruljon hátra a használat közben.

Ha a forgószéke már megvan, de a vásárlásnál elfelejtette figyelni, hogy milyen görgőt kap a székhez, semmi gond. Utólag is tud rendelni a forgószékéhez megfelelő görgőt. Ehhez két dolog kell: hogy milyen padlóra kell, illetve a görgő csapjának az az átmérője.

Illetve van még egy megoldás arra az esetre, hogy védje a padlóját: padlóvédő székalátét, ami egy műanyag lapot jelent a forgószéke alá, de erről egy másik cikkünkben olvashat majd. ;)


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, görgős szék, gurulós szék, iroda, irodaszék, irodai szék, irodai forgószék, irodai fotel, főnöki fotel, főnöki forgószék, főnöki szék, főnöki bőrfotel, vezetői bőrfotel, magastámlás szék,


Kapcsolódó cikkek

Kerüljük el a kínos szituációkat pótszékekkel

Kerüljük el a kínos szituációkat pótszékekkel

Nincs annál kínosabb eset, mint amikor a hozzánk érkező vendégek, partnerek, ügyfelek számára nem tudunk elegendő ülőhelyet biztosítani. Oldjuk meg egyszerűen ezt a problémát!
Irodai szék vásárlásakor figyeljünk a karfára

Irodai szék vásárlásakor figyeljünk a karfára

Az egész napos ülőmunkát végzők számára az egyik legfontosabb szempont, hogy széküket többféle módon tudják beállítani. Ez a karfák esetében is elengedhetetlen.
Kanapé vásárlási szempontok

Kanapé vásárlási szempontok

Ha kanapét szeretnénk vásárolni, akkor elsődleges szempontként ki kell jelölnünk az adott helyiségben betöltendő funkcióját, hiszen számos kanapéfajta létezik.
Kényelemben tárgyalás közben

Kényelemben tárgyalás közben

Nem árt, ha tárgyalópartnereinket a megfelelő kényelemben részesítjük! Egy iroda elengedhetetlen tartozéka a tárgyalószék, vagy konferenciaszék a helyiség stílusában!
Mert nem mindegy, miben ül a főnök …

Mert nem mindegy, miben ül a főnök …

Van, aki egy tekintélyt parancsoló, öblös, méretes, valódi bőr modellt tud elképzelni főnöki fotelként és olyan is, aki modern, vidám árnyalatú, érdekes kialakítású székre szavaz. Bármelyiket megtaláljuk a kínálatban!