Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék megemelt ülésmagassággal

Magas íróasztalokhoz, munkapultokhoz nem tudunk odaállítani egy normál ülésmagassággal rendelkező forgószéket, mert nem érjük fel róla kényelmesen az asztalt. Ez a probléma nem ritkaság, hanem egy egyre gyakrabban előforduló igény.

Míg egy normál forgószék ülésmagassága átlagosan 50-60 cm között állítható, addig előfordulnak olyan igények és munkahelyzetek, amikor ennél eggyel magasabb tartományban kellene mozognia a székünknek. Kvázi egy bárszék ülésmagasságával (60-80 cm) kellene rendelkeznie a forgószékünknek.

 

Forgószék megemelt ülésmagassággal

 

Alapban ilyen "bárszék" tulajdonságokkal rendelkező forgószéket nem nagyon találni, viszont néhány kiegészítő alkatrész alkalmazásával akár a már meglévő székünket is át tudjuk alakítani. Cikkünkben ebből mutatunk meg két megoldást.

 

Ülésmagasítás fix toldattal

Fix toldat beépített lábtartó gyűrűvel

 

Ülésmagasítás fix toldattal

Itt arról van szó, hogy a forgószékünk normál gázrugója és a lábcsillag közé berakunk egy fix magasságú toldó elemet. Ez azt jelenti, hogy mind az alsó, mind pedig a felső állásba ugyanazzal a fix magassággal növeli meg az ülésmagasságot.

 

Ülésmagasítás magasított gázrugóval

Magasított gázrugó és szerelhető lábtartó karika

 

Ülésmagasítás magasított gázrugóval

Ennél a megoldásnál teljesen kicseréljük a hagyományos, normál magasságú gázrugót egy magasított gázrugóra, aminek magasabb a tubusa és nagyobbat is emel. Itt kicsit alacsonyabb értékeket tudunk elérni, mint az előző változattal, mert itt ennek a független alkatrésznek a méretei fogják meghatározni az alsó és felső állásokat is, ami egyben azt is jelenti, hogy nem ugyanannyival emeli meg az ülésmagasságot az alsó állásban, mint a felsőben.

A magasított gázrugónál nincs beépített lábtartó karika, hanem ezt külön alkatrészként tudjuk hozzárendelni.

 

Forgószék fix lábbal

Fix tappancs forgószékhez

 

Magas forgószékeknél praktikus

Magasított forgószékeknél praktikus tud lenni, ha a görgőket fix lábakra, fix tappancsokra cseréljük. A megemelt ülésmagasság miatt nehezebben tudunk felülni a székre, és kellemetlen, ha a szék eközben kigurul alólunk. 


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, iroda, irodai szék, irodaszék, irodai forgószék, bőr forgószék,


Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű stresszoldó módszer irodai székben ülve

5 egyszerű stresszoldó módszer irodai székben ülve

A meditáció számtalan előnnyel járó és mégis egyszerű módja a stresszoldásnak. Akár irodai székünkben ülve is pár perc alatt felfrissülhetünk ezekkel a módszerekkel.
Sitness székek -  a dinamikus ülés megalapozói

Sitness székek - a dinamikus ülés megalapozói

A forgószékek forradalmian új megoldása a Sitness ülőlap. A dinamikus ülést biztosító felületet nemcsak forgószékek, hanem alternatív székeknél is alkalmazzák.
Milyen az ideális forgószék?

Milyen az ideális forgószék?

Ha szeretne gondoskodni arról, hogy munkatársai élvezzék a munkájukat, hatékonyságuk növekedjen, és közben egészségükre is ügyelne, fix irodaszékek helyett válasszon forgószéket.
Karcsú lábakon biztos tartás - Fémvázas székek

Karcsú lábakon biztos tartás - Fémvázas székek

Színek, színek, színek és még több szín. Négy elegáns vékony lábacska, vagy szánkótalp? Nehéz a választás, hiszen legszívesebben mindegyiket hazavinnénk. Dönteni viszont muszáj, ezért nézzük meg, miként mérlegeljünk.
A sportos vezető irodaszéke

A sportos vezető irodaszéke

Még ha nem is sportautó rajongó, de szükségesnek tartja, hogy a reggeltől estig tartó ülőmunka során teljes és maximális kényelmet biztosítson a forgószéke, akkor Önnek egy gamer székre van szüksége.