Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék megemelt ülésmagassággal

Magas íróasztalokhoz, munkapultokhoz nem tudunk odaállítani egy normál ülésmagassággal rendelkező forgószéket, mert nem érjük fel róla kényelmesen az asztalt. Ez a probléma nem ritkaság, hanem egy egyre gyakrabban előforduló igény.

Míg egy normál forgószék ülésmagassága átlagosan 50-60 cm között állítható, addig előfordulnak olyan igények és munkahelyzetek, amikor ennél eggyel magasabb tartományban kellene mozognia a székünknek. Kvázi egy bárszék ülésmagasságával (60-80 cm) kellene rendelkeznie a forgószékünknek.

 

Forgószék megemelt ülésmagassággal

 

Alapban ilyen "bárszék" tulajdonságokkal rendelkező forgószéket nem nagyon találni, viszont néhány kiegészítő alkatrész alkalmazásával akár a már meglévő székünket is át tudjuk alakítani. Cikkünkben ebből mutatunk meg két megoldást.

 

Ülésmagasítás fix toldattal

Fix toldat beépített lábtartó gyűrűvel

 

Ülésmagasítás fix toldattal

Itt arról van szó, hogy a forgószékünk normál gázrugója és a lábcsillag közé berakunk egy fix magasságú toldó elemet. Ez azt jelenti, hogy mind az alsó, mind pedig a felső állásba ugyanazzal a fix magassággal növeli meg az ülésmagasságot.

 

Ülésmagasítás magasított gázrugóval

Magasított gázrugó és szerelhető lábtartó karika

 

Ülésmagasítás magasított gázrugóval

Ennél a megoldásnál teljesen kicseréljük a hagyományos, normál magasságú gázrugót egy magasított gázrugóra, aminek magasabb a tubusa és nagyobbat is emel. Itt kicsit alacsonyabb értékeket tudunk elérni, mint az előző változattal, mert itt ennek a független alkatrésznek a méretei fogják meghatározni az alsó és felső állásokat is, ami egyben azt is jelenti, hogy nem ugyanannyival emeli meg az ülésmagasságot az alsó állásban, mint a felsőben.

A magasított gázrugónál nincs beépített lábtartó karika, hanem ezt külön alkatrészként tudjuk hozzárendelni.

 

Forgószék fix lábbal

Fix tappancs forgószékhez

 

Magas forgószékeknél praktikus

Magasított forgószékeknél praktikus tud lenni, ha a görgőket fix lábakra, fix tappancsokra cseréljük. A megemelt ülésmagasság miatt nehezebben tudunk felülni a székre, és kellemetlen, ha a szék eközben kigurul alólunk. 


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, iroda, irodai szék, irodaszék, irodai forgószék, bőr forgószék,


Kapcsolódó cikkek

A jó forgószék ismérvei - Háttámla

A jó forgószék ismérvei - Háttámla

Forgószéket nem minden nap vásárolunk, többnyire 4-8 évre tervezünk vele. Ezért nagyon fontos az, hogy jól átgondoljuk, milyen kivitelű forgószéket szeretnénk. Ebben nagy szerepe van a háttámlának is.
Hogy a munka ne fájjon…!

Hogy a munka ne fájjon…!

Már a székre nézni is nyomasztó számunkra, ha munkáról van szó? Nem kell többé amiatt aggódnunk, hogy hátunk pár óra alatt elfárad, ha térdeplőszéken üljük végig a napot.
Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

A főnöki fotelek széles választékával találkozhatunk a boltokban. Az a cégvezető, aki bútort keres új irodájába, választhat textil, műbőr vagy bőrborítású vezetői széket is.
3 tipp, hogy egészséges maradjon ülőmunka közben is

3 tipp, hogy egészséges maradjon ülőmunka közben is

Nagyon sokan vagyunk, akik irodai munkát végzünk, emiatt pedig ülésre vagyunk kényszerítve a munkahelyünkön minimum 8 órán keresztül. Ám most bemutatok 3 olyan módszert, amely költségkímélően és hatékonyan járul hozzá az egészségünkhöz még ülőmunka közben is.
5 csajos forgószék irodába és dolgozószobába

5 csajos forgószék irodába és dolgozószobába

Annyiféle forgószék közül választhat manapság az ember a bútorboltok kínálatából, mint égen a csillag. Ennek köszönhetően biztos, hogy mindenki talál magának olyan forgószéket az irodába vagy a dolgozószobába, amilyet megálmodott. Mert mi ...