Ötletek irodaszék vásárláshoz

Forgószék megemelt ülésmagassággal

Magas íróasztalokhoz, munkapultokhoz nem tudunk odaállítani egy normál ülésmagassággal rendelkező forgószéket, mert nem érjük fel róla kényelmesen az asztalt. Ez a probléma nem ritkaság, hanem egy egyre gyakrabban előforduló igény.

Míg egy normál forgószék ülésmagassága átlagosan 50-60 cm között állítható, addig előfordulnak olyan igények és munkahelyzetek, amikor ennél eggyel magasabb tartományban kellene mozognia a székünknek. Kvázi egy bárszék ülésmagasságával (60-80 cm) kellene rendelkeznie a forgószékünknek.

 

Forgószék megemelt ülésmagassággal

 

Alapban ilyen "bárszék" tulajdonságokkal rendelkező forgószéket nem nagyon találni, viszont néhány kiegészítő alkatrész alkalmazásával akár a már meglévő székünket is át tudjuk alakítani. Cikkünkben ebből mutatunk meg két megoldást.

 

Ülésmagasítás fix toldattal

Fix toldat beépített lábtartó gyűrűvel

 

Ülésmagasítás fix toldattal

Itt arról van szó, hogy a forgószékünk normál gázrugója és a lábcsillag közé berakunk egy fix magasságú toldó elemet. Ez azt jelenti, hogy mind az alsó, mind pedig a felső állásba ugyanazzal a fix magassággal növeli meg az ülésmagasságot.

 

Ülésmagasítás magasított gázrugóval

Magasított gázrugó és szerelhető lábtartó karika

 

Ülésmagasítás magasított gázrugóval

Ennél a megoldásnál teljesen kicseréljük a hagyományos, normál magasságú gázrugót egy magasított gázrugóra, aminek magasabb a tubusa és nagyobbat is emel. Itt kicsit alacsonyabb értékeket tudunk elérni, mint az előző változattal, mert itt ennek a független alkatrésznek a méretei fogják meghatározni az alsó és felső állásokat is, ami egyben azt is jelenti, hogy nem ugyanannyival emeli meg az ülésmagasságot az alsó állásban, mint a felsőben.

A magasított gázrugónál nincs beépített lábtartó karika, hanem ezt külön alkatrészként tudjuk hozzárendelni.

 

Forgószék fix lábbal

Fix tappancs forgószékhez

 

Magas forgószékeknél praktikus

Magasított forgószékeknél praktikus tud lenni, ha a görgőket fix lábakra, fix tappancsokra cseréljük. A megemelt ülésmagasság miatt nehezebben tudunk felülni a székre, és kellemetlen, ha a szék eközben kigurul alólunk. 


 

Forgószék akcó

 

Forgószék akcó

Cimkék: forgószék, iroda, irodai szék, irodaszék, irodai forgószék, bőr forgószék,


Kapcsolódó cikkek

Magas emberek számára is létezik kényelmes szék?

Magas emberek számára is létezik kényelmes szék?

A különleges igények kiszolgálására ma már jobban odafigyelnek a bútorgyártók. De vajon milyen szempontokat kell figyelembe venni egy magas ember székválasztásakor?
Mini szünetek kényelmes kerti bútorok között a teraszon

Mini szünetek kényelmes kerti bútorok között a teraszon

A nyári hőség még a légkondicionált irodákban is próbára teszi a dolgozókat. Biztosítunk számukra mini szüneteket kényelmes kerti bútorok között a teraszon vagy kertben.
Étkezőbe, étterembe, tárgyalóba favázzal!

Étkezőbe, étterembe, tárgyalóba favázzal!

A favázas - különféle borítással, számos stílusú ülőfelülettel ellátott – székek nem hiányozhatnak egyetlen család konyhájából, étkezőjéből, illetve egy gyönyörű étterem, iroda vagy tárgyalóhelyiség bútorai közül sem.
Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Mert nem mindegy. Mindkét padlófelület típushoz megvan az annak megfelelő típusú görgő. Gondolom, Ön is azt szeretné, ha a forgószékének görgői és irodája, dolgozószobája padlója hosszú évekig békében együttműködnének egymással, igaz?
Kényelmes kanapék bő választékban

Kényelmes kanapék bő választékban

Ha otthonra, pláne ha irodánkba tervezünk kanapét venni, lényeges, hogy a funkcióra, mint elsődleges szempontra tekintsünk. Persze az sem elhanyagolandó, hogy tetsszen is az illető bútor, de ha nem tudjuk használni arra, amire szántuk, akkor már nem ...

 


 

IrodaSzékem.hu

 

Hasznos linkek

forgószék.hu

otthon-butor.hu/dolgozószoba

antares.hu

fitttorna.hu/gerinctréning