Ötletek irodaszék vásárláshoz

6 üléstípus, mely megmutatja kollégáink személyiségét

Az egyes embertípusok más-más ülési szokásait vizsgáljuk meg vicces formában. Felér egy személyiségteszttel, ahogyan székünkön ülünk. Ön melyik típusba tartozik?

Habár ez az összefoglaló viccesen mutatja be az egyes személyiségtípusok ülési szokásait, azért van némi igazságalapja a megállapításoknak. Mivel nem vagyunk egyformák, így különbözik ülési szokásunk is. Ez nemcsak a személyiségünkből fakad, hanem egészségi állapotunktól is. Hiszen azok, akiknek fáj a hátuk biztosan nehezebben fognak nyílegyenes tartást felvenni. 

 

1. Hajlott hát

Aki előrehajtott fejjel, rágörnyed az íróasztalára az általában nem akar senkivel kommunikálni, zárkózott személyiség. Kerüli a beszélgetést, napja nagy részét az asztalnál tölti, maximum egy kávéra, vagy a mosdóba megy ki. Akár igaz ez a megállapítás, akár nem egy biztos, ez a pozíció nagyon megterheli a nyaki és a hát izmokat. Mindenképpen ki kell egyenesednünk, mert később hátunk púpossá válik és végül már nem tudunk kiegyenesedni.

 

 

2. Laza

Kinek ne lenne olyan kollégája, aki lazára veszi a figurát és napja nagy részét a gurulós széken fordítva ülve, terpeszben tölti. Ő az a típus, aki mindenkivel jóban van, viccelődik, munkája azonban nem túl hatékony. Ezt az ülésformát hosszú ideig nem lehet káros következmények nélkül alkalmazni, így szóljunk neki baráti hangon, hogy üljön vissza végre a helyére.

 

3. Izgő-mozgó

Nagyon nehezére esik ennek a típusú kollégának az egy helyben ülés. Állandóan fészkelődik a székén, nem ülőmunkára termett. Számára fontos, hogy a munkaidő alatt többször is felállhasson, átvigye az iratokat egyik helyről a másikra, elbeszélgessen a kollégákkal. Neki a forgószék helyett, inkább egy labdaszék használatát javasoljuk, ami az egyensúly megtartása érdekében folyamatos mozgásra készteti használóját.

 

4. Munkamániás

Ő, aki az asztalánál fog szívrohamot kapni, mert szinte egész napját ülve tölti. Nem találkozik új emberekkel, nincsenek barátai, kivéve a főnökét, hiszen ő mindig számíthat rá. Nagy megtermelést jelent a szív- és érrendszer számára a folyamatos ülőmunka, így nem  meglepő, ha az ilyen típusú kolléga küzd ezekkel a betegségekkel.

 

5. Közösségi ember

Ide-oda száguldozik az asztalok között gurulós forgószékén, mindenkivel beszélget, próbálja megoldani a kollégák gondjait. Egy strapabíró, erős lábcsillaggal ellátott szék használata javasolt számára, hogy minél tovább tudjon repkedni, mint egy kis pillangó az asztalok között.

 

 

6. Átlagos

Neki teljesen mindegy, hogy milyen széken tölti el a munkaidejét. Elfogadja a régi fa széket, nem hozza lázba, ha a legmodernebb technikával felszerelt forgószéket kapja. Sajnos egy idő után egészsége fogja megsínyleni a nemtörődömségét, mivel a rossz háttámla, a nem jól beállított ülésmagasság, a karfa hiánya torzítja testtartását, ezáltal izmai, keringése is károsodik.


 

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Forgószék akcó

Cimkék: irodai forgószék, forgószék, iroda, irodai szék,


Kapcsolódó cikkek

Hitek és tévhitek: lábkereszt, lábcsillag

Hitek és tévhitek: lábkereszt, lábcsillag

Minden forgószék alapvető eleme a lábcsillag. De vajon tudjuk-e, hogy mi célt szolgál az irodai széken, és milyen anyagból készült az, ami valóban tartós?
Karcsú lábakon biztos tartás - Fémvázas székek

Karcsú lábakon biztos tartás - Fémvázas székek

Színek, színek, színek és még több szín. Négy elegáns vékony lábacska, vagy szánkótalp? Nehéz a választás, hiszen legszívesebben mindegyiket hazavinnénk. Dönteni viszont muszáj, ezért nézzük meg, miként mérlegeljünk.
A stílusos vezetők irodaszéke

A stílusos vezetők irodaszéke

Megannyi elegáns, tekintélyt parancsoló kivitelű és robusztus irodai széket lehet vásárolni manapság, ám akik nem érik be egy „sima fekete vezetői” irodaszékkel, mert valami különlegesre vágynak, nekik és létezik megoldás.
Egymásba rakható - rakásolható - székek előnyei

Egymásba rakható - rakásolható - székek előnyei

Amikor a helytakarékosság és a költséghatékony berendezés a szempont, akkor kiváló választás lehet az egymásra rakható szék. Ez a bútordarab a könnyű tárolás és a flexibilis elhelyezés miatt népszerű a vállalkozások körében.
Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

Miért jó választás egy bőr főnöki fotel?

A főnöki fotelek széles választékával találkozhatunk a boltokban. Az a cégvezető, aki bútort keres új irodájába, választhat textil, műbőr vagy bőrborítású vezetői széket is.