Ötletek irodaszék vásárláshoz

6 üléstípus, mely megmutatja kollégáink személyiségét

Az egyes embertípusok más-más ülési szokásait vizsgáljuk meg vicces formában. Felér egy személyiségteszttel, ahogyan székünkön ülünk. Ön melyik típusba tartozik?

Habár ez az összefoglaló viccesen mutatja be az egyes személyiségtípusok ülési szokásait, azért van némi igazságalapja a megállapításoknak. Mivel nem vagyunk egyformák, így különbözik ülési szokásunk is. Ez nemcsak a személyiségünkből fakad, hanem egészségi állapotunktól is. Hiszen azok, akiknek fáj a hátuk biztosan nehezebben fognak nyílegyenes tartást felvenni. 

 

1. Hajlott hát

Aki előrehajtott fejjel, rágörnyed az íróasztalára az általában nem akar senkivel kommunikálni, zárkózott személyiség. Kerüli a beszélgetést, napja nagy részét az asztalnál tölti, maximum egy kávéra, vagy a mosdóba megy ki. Akár igaz ez a megállapítás, akár nem egy biztos, ez a pozíció nagyon megterheli a nyaki és a hát izmokat. Mindenképpen ki kell egyenesednünk, mert később hátunk púpossá válik és végül már nem tudunk kiegyenesedni.

 

 

2. Laza

Kinek ne lenne olyan kollégája, aki lazára veszi a figurát és napja nagy részét a gurulós széken fordítva ülve, terpeszben tölti. Ő az a típus, aki mindenkivel jóban van, viccelődik, munkája azonban nem túl hatékony. Ezt az ülésformát hosszú ideig nem lehet káros következmények nélkül alkalmazni, így szóljunk neki baráti hangon, hogy üljön vissza végre a helyére.

 

3. Izgő-mozgó

Nagyon nehezére esik ennek a típusú kollégának az egy helyben ülés. Állandóan fészkelődik a székén, nem ülőmunkára termett. Számára fontos, hogy a munkaidő alatt többször is felállhasson, átvigye az iratokat egyik helyről a másikra, elbeszélgessen a kollégákkal. Neki a forgószék helyett, inkább egy labdaszék használatát javasoljuk, ami az egyensúly megtartása érdekében folyamatos mozgásra készteti használóját.

 

4. Munkamániás

Ő, aki az asztalánál fog szívrohamot kapni, mert szinte egész napját ülve tölti. Nem találkozik új emberekkel, nincsenek barátai, kivéve a főnökét, hiszen ő mindig számíthat rá. Nagy megtermelést jelent a szív- és érrendszer számára a folyamatos ülőmunka, így nem  meglepő, ha az ilyen típusú kolléga küzd ezekkel a betegségekkel.

 

5. Közösségi ember

Ide-oda száguldozik az asztalok között gurulós forgószékén, mindenkivel beszélget, próbálja megoldani a kollégák gondjait. Egy strapabíró, erős lábcsillaggal ellátott szék használata javasolt számára, hogy minél tovább tudjon repkedni, mint egy kis pillangó az asztalok között.

 

 

6. Átlagos

Neki teljesen mindegy, hogy milyen széken tölti el a munkaidejét. Elfogadja a régi fa széket, nem hozza lázba, ha a legmodernebb technikával felszerelt forgószéket kapja. Sajnos egy idő után egészsége fogja megsínyleni a nemtörődömségét, mivel a rossz háttámla, a nem jól beállított ülésmagasság, a karfa hiánya torzítja testtartását, ezáltal izmai, keringése is károsodik.


 

Forgószék akcó

 

Forgószék akcó

Cimkék: irodai forgószék, forgószék, iroda, irodai szék,


Kapcsolódó cikkek

Magas emberek számára is létezik kényelmes szék?

Magas emberek számára is létezik kényelmes szék?

A különleges igények kiszolgálására ma már jobban odafigyelnek a bútorgyártók. De vajon milyen szempontokat kell figyelembe venni egy magas ember székválasztásakor?
Kerüljük el a kínos szituációkat pótszékekkel

Kerüljük el a kínos szituációkat pótszékekkel

Nincs annál kínosabb eset, mint amikor a hozzánk érkező vendégek, partnerek, ügyfelek számára nem tudunk elegendő ülőhelyet biztosítani. Oldjuk meg egyszerűen ezt a problémát!
Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Forgószék parkettára, vagy szőnyegpadlóra?

Mert nem mindegy. Mindkét padlófelület típushoz megvan az annak megfelelő típusú görgő. Gondolom, Ön is azt szeretné, ha a forgószékének görgői és irodája, dolgozószobája padlója hosszú évekig békében együttműködnének egymással, igaz?
Mire ügyeljünk, ha egész nap az irodaszékben ülünk?

Mire ügyeljünk, ha egész nap az irodaszékben ülünk?

Aki nem nehéz fizikai munkát végez, hanem egy irodában dolgozik, és adatokat rögzít vagy iratokat iktat, talán nem is gondolná, hogy ez a tevékenység is veszélyes lehet az egészségére nézve
Ne sajnáljuk a pénzt otthoni irodánk berendezésére

Ne sajnáljuk a pénzt otthoni irodánk berendezésére

Rengeteg ember álmodozik arról, hogy otthoni irodájában dolgozik, kényelmesen leheveredve a kanapéra, miközben meleg kávéját szürcsölgeti. Ez valójában azonban nem így működik.

 


 

IrodaSzékem.hu

 

Hasznos linkek

forgószék.hu

otthon-butor.hu/dolgozószoba

antares.hu

fitttorna.hu/gerinctréning